Det er ikke vanlig. De kinesiske billigdekkene har for vane åscore dårlig i Motors årlige dekktester (sommer— og vinterdekk),der kjente, og mer kostbare merker har dominert i toppen – merkersom Continental, Nokian, Pirelli og Michelin.

De kjente merkene gjør det godt også i årets test, men i årblander altså billigdekket Apollo Alnac 4G seg inn i tetsjiktet.Apollo, som også i fjor sto igjen med et godt resultat.

Vredestein teknologi

Men det er ikke uten grunn at Apollo gjør det bra. I fjor kjøptenemlig Apollo den kjente dekkprodusenten Vredestein og fått tilgangpå ny og god teknologi, skriver Motor.

I testen er Apollo dekket med bestbremseegenskaper på våt vei – en særdeles viktig egenskap.Dekket har også gode rundetider på bane, god stabilitet imanøvertesten og gir ingen ubehagelige overraskelser. Motor skrivervidere at dekket oppfører seg logisk, og at de ikke finnersvakheter av betydning i det rimelige dekket.

Totalt scoret Apollo 9,2 poeng i testen. Det samme som NokianHakka Blue og Pirelli Cinturato P7. Mer om dekk og utstyrfinner du her.

Soleklar vinner

Akkurat som i 2011 er det Continental som troner på topp i åretssommerdekktest, med 9,5 poeng.

Continental har meget godt veigrep og er meget trygge å kjørebåde på våt og tørr asfalt, skriver Motor.

Videre trekkes det frem at ContiPremiumContact5har meget god styrepresisjon og aldri gir noen ubehageligeoverraskelser. Dekket er også komfortabelt og stillegående, og atdet er et godt valg for alle kjøreforhold.

Et lite minus med testvinnerdekket er litt høyere rullemotstandenn de beste konkurrentene.

Billig og bra

Nok et billigdekk imponerer. Kinesiske Landsail har ifølge Motormange gode egenskaper og kan være et godt valg. Litt nervøsoppførsel i kritiske manøvrer trekker karakteren ned.

EKSPERT: Rune Korsvoll er Motors representant i den omfattende dekktesten. © FOTO: Egil Nordlien HM Foto

Men hold deg unna Hercules, skriver Motor. Hercules har visstnoksådårlig grep på våt vei at bilen blir vanskelig å kontrollere.Dårlig komfort, mye støy og høy rullemotstand trekker også ned. Dahjelper det ikke at dekket er billig.Motors omfattende dekktestfinner du her.

Les også:

Superteknologifår vann og insekter til å prelle av

Byggerom Tesla etter brann

Spartusenlapper på riktig valg av verksted

Artikkelen er skrevet av klikk.no