51-åringen døde brått søndag, bekrefter hans manager i Feelgood Scene. Han etterlater seg samboer og tre barn.

Engmark er en norsk komiker, skuespiller, sanger, regissør og tekstforfatter, født 27. desember 1965 i Oslo.

– Han fikk et illebefinnende da han var på familiebesøk i Brussel. Ambulansepersonell ble tilkalt, men livet sto ikke til å redde, skriver Feelgood Scene i en pressemelding.

Karina Aase, produsent og samarbeidspartner skriver: «Vi har mistet en stor komiker, scenepersonlighet og en kjær kollega. Han vil bli dypt savnet, og våre tanker går til hans nærmeste familie i denne tunge tiden».

– Det er utrolig trist å høre at han er gått bort. Nyheten kom som et sjokk for alle oss her som har fått jobbe sammen med ham, sier Elina Krantz, leder for Stand Up-Norge, til VG.

Humorsuksess

Åsleik Engmark og humormakker Jon Rørmark i oppsettingen «Aladdin og hans magiske Europa – flyktningturné 2016–2017». Foto: Antero Hein

Engmark har den siste tiden turnert med musikervennen Jon Rørmark med showet «Aladdin og hans magiske Europa – flyktningturné 2016–2017», som handlet om flyktningkrisen. Aftenpostens anmelder Mona Levin skrev om oppsettingen at «Publikum er ikke bare med på notene, men på alle stemmene i hele partituret.»

  • Les anmeldelsen her:

– Jeg har mistet min nærmeste venn

Åsleik Engmarks kollega Jon Rørmark er i sjokk over vennens dødsfall.

– Det hele er ufattelig, sier Rørmark til TV 2.

– Jeg har mistet min nærmeste kollega og venn. Norge har mistet én av sine beste scenekunstnere.

– Jeg hadde håpet at han tullet, men man tøyser jo ikke med sånne ting, sier komiker Rune Gokstad. Foto: Foto: Anne Liv Ekroll/NRK

Rune Gokstad: – Vi har alle blitt fattigere

Komiker Rune Gokstad begynte å jobbe sammen med Engmark tidlig på nittitallet. Han fikk beskjeden om kollegaens død av en kollega.

– Jeg hadde håpet at han tullet, men man tøyser jo ikke med sånne ting. Jeg ble stående med åpen munn lenge. Man forventer ikke at noe sånt skal skje med noen, man kan ikke forberede seg på det. Nå har vi alle sammen blitt litt fattigere, sier Gokstad til NRK.

Kjent som Severin Suveren

Engmark var med og startet Lompelandslaget i 1987, og var ansatt ved Det Norske Teatret fra 1988 til 1999.

Han ble kjent for rollefiguren Severin Suveren i NRKs programserie om fjellvettreglene innspilt i 1989, og senere i satireprogrammet Egentlig som gikk på NRK fra 1993 til 1997.

Da fjellvettreglene ifjor ble endret for første gang på 50 år, var Engmark med og presenterte dem på vegne av Røde Kors og Den Norske Turistforening.

  • Les saken her:

Allsidig person

I 2010 vant han dansekonkurransen «Skal vi danse», over Aylar Lie.

Han var opprinnelig ikke med i konkurransen, men steppet inn da Tom Nordlie trakk seg – og gikk altså helt til topps.

Engmark vant dansekonkurransen "Skal vi danse" i 2010. Foto: Øhman Rolf / Nipen Kjersti

Engmark arbeidet også som tekstforfatter og låtskriver, og dubbet tegnefilmer. Han ga blant annet stemmen til Timon i Løvenes Konge.

Høsten 2009 debuterte Engmark som filmregissør med spillefilmen Knerten, basert på Anne-Cath. Vestlys bok. Knerten ble den mest sette norske filmen med premiere dette året og vant tre Amanda-prisen for beste barnefilm, beste art design og beste visual effects i 2010.