Været blir finere og finere i løpet av pinsen i helgen og mandagen. Et høytrykk har etablert seg over Sør-Norge, og etter hvert vil det etablere seg lenger øst og gi finvær i hele landet. Nedbøren henger litt igjen i Finnmark og Troms, men mandagen trekker det seg helt ut.

– Mandag ettermiddag og kveld kan det godt hende at vi er så heldig at det ikke er nedbør noen steder i Norge. Det er ikke så ofte vi kan si. Det er nok ikke skyfritt i hele landet, men alle landsdeler får sol i løpet av pinsen, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss.

Varmen stiger

I løpet av denne helgen er det ventet at mange steder vil registrere høyeste temperaturer så langt i år. Hele landet kan glede seg. I Finnmark kan det varme seg opp til 20 grader på mandag. Mens i Sør-Norge blir det over 25 grader i pinsen og kanskje enda varmere.

– Om vi når 30-tallet enkelte steder er usikkert, men det er i nærheten, og det ville ikke forundre meg om det skjer. Det er eventuelt litt skyer som kan ødelegge, men blir det skyfritt blir det fort veldig varmt, sier meteorologen.

Kaldt mai

Sommermånedene står ved start, og de varme dagene i pinsen kommer som bestilt.

-Mai har egentlig vært veldig kaldt mange steder. Det har ligget temperaturmessig langt under det vanlige. Men vi avslutter mai med varme og juni starter varmt, sier Gislefoss.

Det fortsetter med høye temperaturer og sol mange steder fram til onsdag neste uke. Men etter hvert vil det trekke inn en litt annen værtype på Vestlandet og Nord-Norge. I sør holder det seg.