KRISTIANSAND: — Det blir sørlandskos, sier ansvarlig for marinaen, Ross Lewis, til fvn.no.

«Love Boat»

Over helga kommer 200 tonn med skjellsand som skal fylle 1,4 mål med lekterplass. Før det skal den ene lekteren fylles med vann og senkes, slik at den kommer på nivå med 600 meter med brygger.

— Langs bryggene blir det plass til cirka 70 båter, i størrelser fra de aller minste til 100 fot pluss, sier Lewis.

Produksjonskoordinator Rikard Klungland avslører at blant annet «Love Boat» skal til marinaen. I østre del av marinaen skal Jørgen Festervoll, kjent som «Ungkaren» på TVNorge, og TV3s «Paradise Hotell»-vinner, Petter Pilgaard, være vertene på denne luksusyachten som skal frakte 130 mennesker til og fra festivalen.

Men marinaen blir langt mer enn bare båtplasser. Ei flytende strand, restaurant med reker, fiskesuppe og spare-ribs, samt annen uteservering. En DJ skal skape det Lewis, som opprinnelig er fra New Zealand, kaller «sørlandsk chill-out-stemning».

- Sklie og badevakttårn

«Berta», som er den største lekteren med sine 60 ganger 16 meter, har to tårn på hver side.

— Her ønsker vi innspill fra festivalgjengerne på hva vi kan gjøre, sier informasjonsansvarlig og webredaktør på Quart, Vidar Mortensen, til fvn.no.

Tårnene måler 16 ganger åtte meter. Mortensen nevner at sklie, grafitti og et sydlandsk badevakttårn, er noen av forslagene som er kommet inn på hva som skal pryde tårnene.

Buli foreslår kunstverk

— Kanskje kan et stort kunstverk fra en lokal kunstner eller en stor sponsorplakat pryde tårnene, foreslår Arild Buli.

Forslagene kan folk komme med frem til søndag. Mandag vil en jury kåre det beste forslaget.

Bryggene på marinaen skal gå inn til byen og Odderøya. På sistnevnte sted kan folk enkelt utforske resten av Beach Quart i Bendiskbukta, gå videre inn til Amfiet på Idrettsplassen, eller til Salamanderparken hvor en toetasjers bygning er under oppføring.

- Salamanderparken skal sveve

— I Salamanderparken blir det vilt, med DJ, VJ (video jockey), masse lys, røyk og pleksiglass. Over club'en kommer et gigantisk tak med flygende objekter på. Meninga er at en skal få en følelse av at hele området svever, forteller Klungland.

SALAMANDERPARKEN: Rikard Klungland viser de engelske stilasbyggerne hvordan Quart vil ha den to etasjers club'en i Salamnderparken. (Foto: Ola Mjaaland)