KONKURRANSEKristiansand— Det er utrolig gøy å komme til den norske finalen, men jeg viser det ikke så veldig mye, forteller Susanne Mollestad.13-åringen virker egentlig ganske rolig der hun sitter på en benk på Fagerholt skole og prater om finalen i Melodi Grand Prix junior. Roligere enn det mange ville vært hvis de snart skulle opptre foran tusenvis av mennesker i Oslo Spektrum, på toppen av det hele i beste sendetid på NRK.- Jeg har ikke rukket å bli nervøs enda. Som regel blir jeg det rett før jeg skal opptre, men heldigvis forsvinner det når jeg kommer ut på scenen, sier hun.Den norske finalen finner sted 2. juni. De ti finalistene har alle skrevet tekst og musikk til sangene sine selv.- Sangen min heter «Ingen vei». Den handler om ei jente som har slått opp med en gutt, men angrer på det, forklarer Susanne. SKANDINAVISK FINALE.

I Melodi Grand Prix junior er det tv-seerne som bestemmer hvem som vinner. De stemmer på sangen de liker best, og artisten eller bandet som får flest stemmer går videre til den skandinaviske finalen.- Det ville selvfølgelig vært morsomt å komme videre, men jeg tenker ikke så mye på det. , sier hun.Susanne Mollestad har hatt lyst til å delta i Melodi Grand Prix junior lenge. I januar bestemte hun seg for å lage «Ingen vei» og sende den til NRK. Tv-kanalen fikk i alt inn over 600 søknader, og da sier det seg selv at man må levere en god sang for å komme igjennom nåløyet.Faktisk var det Susannes mamma som fikk beskjeden om at datteren var kommet til finalen.- De ringte henne og fortalte det, men jeg skjønte det før hun fortalte det til meg.- Hvorfor?- Hun kom inn på kjøkkenet med et kamera når hun skulle si det. Da skjønte jeg at det måtte ha noe med Melodi Grand Prix å gjøre, forteller Mollestad. HEMMELIG.

En slik nyhet blir man selvsagt glad for å høre, men det bød også på en utfordring.- Jeg måtte holde det hemmelig i to uker. Ingen kunne få vite det. Det var ikke enkelt. 13-åringen har alltid vært glad i å synge, og har gått i kor siden hun var liten. Planene for de kommende årene er allerede lagt.- Jeg har lyst til å drive med musikk, og etter ungdomsskolen har jeg veldig lyst til å begynne på musikklinja på Vågsbygd videregående.Tekst: Pål Kaalaaspaal.kaalaas@fvn.no