Javed ble funnet skutt i en utbrent bil på Haugerud øst i Oslo i januar 2009.Politiet mener å kunne bevise at 29-åringen var oppdragsgiveren til 41-åringen og at de to kommuniserte om drapet via en falsk Facebook-profil, skriver VG.

– Vi har tatt ut tiltale fordi vi er overbevist om at de er skyldige og at vi vil klare å bevise det i retten. Det at vi har grunnlag for å si at denne 29-åringen bestilte drapet, gjør det til et særlig alvorlig forhold, sier statsadvokat Svein Holden til avisa.

Politiet har fått utlevert informasjon fra Facebook-ledelsen i USA som viser at meldingene, sendt via den falske profilen «Julie Hermansen», kan spores til en IP-adresse i boligen til 29-åringen. Mannen, som tidligere er dømt for grovt ran og drapsforsøk på medlemmer av den såkalte B-gjengen, nekter straffskyld i saken.

41-åringen nekter også straffskyld. Han hevder det var mannen som er politiets øyenvitne i saken som selv drepte Javed. Mannen er tidligere dømt for drap på en fengselsbetjent og flere bakran.

29-åringens bror var også siktet i saken, men siktelsen ble henlagt før helgen. (©NTB)