De to deltakerne fikk flest stemmer av TV-seerne i den siste delfinalen i Melodi Grand Prix fredag kveld. Artisten Frode Anderssen i King of Trolls er fra Lillestrøm og debuterte som både artist og låtskriver i Grand Prix. Anderssen har alltid vært interessert i eventyr, nisser, troll og alver, og for sju år siden skrev han et eventyr som ble utgangspunktet til låten «Far away».

Torstein Sødal fra Kristiansand gikk videre med låten «Eastern wind», som er skrevet av Christian Ingebrigtsen. Det er første gang han deltar i Grand Prix.

To av de seks deltakerne får en sjanse til under B-finalen i Oslo 6. februar. Dette ble dansebandet Ole Ivars fra Hedmark og tidligere glamourmodell Lene Alexandra Øien fra Trøgstad.

Delfinalen i Bodø var den siste av tre delfinaler. Totalt 18 artister konkurrerer om finalebillettene til Oslo Spektrum 9. februar. I de to andre delfinalene gikk Maria Haukaas Storeng fra Senja, rockebandet Crash! fra Halden, Veronica Akselsen fra Skarnes og Ann-Mari Andersen fra Kautokeino videre til finalen. (©NTB)