KRISTIANSAND: Mannen ble pågrepet etter at politiet fikk en bekymringsmelding fra kriminalomsorgen, som har tilsyn med 30-åringen, melder NRK.

30-åringen som har kallenavnet "Kannibalen", har sonet flere års forvaring for trusler og voldekt mot barn, som en av Norges farligste fanger ved Ila fengsel-, forvaring— og sikringsanstalt.

I over halvannet år har mannen imidlertid bodd i sin egen bolig i Kristiansand med vakthold døgnet rundt - løslatt på prøve fra sin andre forvaringsdom. Les også: «Kannibalen» til Kristiansand

Pågrepet: Her er 30-åringen fotografert inne i Kristiansand Fengsel. (Foto: Arkiv/Tore André Baardsen) Foto: Arkiv/Tore André Baardsen

— Skremmende atferd

Under prøveløslatelsen skal han ifølge politiet igjen ha kontaktet en rekke mindreårige via Internett og oppfordret dem til å ofre seg for kannibalismen.

– Han har utvist skremmende adferd overfor en rekke personer. Det er til dels like forhold som han tidligere er domfelt for og ilagt forvaring for. Tema har vært om de er villige til å bli spist og til å ofre seg for kannibalismens sak, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund i Agder politidistrikt til NRK.

Fire anmeldelser

– Så langt har fire stykker anmeldt mannen, men det gjenstår et betydelig materiale politiet ennå ikke har rukket å gå gjennom, sier Leknesund, som ikke vil utelukke at det kan komme flere anmeldelser.

Ved beslag av flere av mannens datamaskiner fant politiet en rekke chattelogger, som tyder på at han har vært i kontakt med flere personer på internett. 30-åringen uttalte til Fædrelandsvennen for to år siden at han fortsatt ønsket tilgang til internett og telefon i den nye boligen i Kristiansand.

— Det er vanskelig å klare seg uten, men jeg trenger jo ikke chatte, uttalte han.

Den såkalte "Kannibalen" flyttet først til Kristiansand i 2004, etter å ha blitt prøveløslatt fra i alt syv års forvaring og fengsel for vold og voldtekt av barn. Etter fire måneder på frifot ble han tatt, og Agder lagmannsrett dømte han til fire års forvaring for sexterror mot 12 jenter og kvinner via internett og sms.

Les også: - Gi meg en sjanse

Frykter gjentakelse

30-åringen er nå siktet for skremmende atferd mot flere mindreårige.

Politiet frykter han er i stand til å gjøre alvor av truslene, men ifølge 30-åringens advokat, Pål Minde, mener den siktede selv at han ikke utgjør en reell trussel.

Tirsdag begjærte politiet ham fengslet i fire uker av frykt for gjentakelse.