ARENDAL: — 2012 har startet fantastisk. Kontraktene med disse aktørene er bevis på at våre ansatte har kompetanse i verdensklasse innen maritim kommunikasjon og utvikler og leverer de beste løsningene. Ekstra gøy er det jo selvsagt at vi her slår konkurrentene våre i deres eget hjemmemarked, sier Eivind Madsen, administrerende direktør i Maritimie Commication Partner (MCP) i en pressemelding. MCP holder til i Arendal, og er blant verdens største på telefoni og datatrafikk til havs.

MCP utvikler og drifter de mest moderne kommunikasjonsnettverk til havs. EDGE er implementert i MCP-nettet. Det neste steget er en oppgradering til 3G som blir lansert på det første MCP-skipet allerede i august i år. 3G er avhengig av fremtidig tilgjengelighet av og kostnader for satellittbåndbredde. De nye kontraktene tar høyde for en overgang til 3G så snart satellittkapasiteten er på plass.

Norwegian Cruise Line

Kontrakten med Norwegian Cruise Line omfatter mobiltelefoni og verdiøkende tjenester til passasjerer og mannskap (inklusiv mobilt internett og spesialabonnement for mannskap) på ti skip i Norwegian-flåten, samt to helt nye som er under konstruksjon.

— Våre passasjerers behov for mobilkommunikasjon endres raskt, sier Ross Henderson, Norwegian Cruise Lines Vice President of Onboard Services. - Vi ble imponert over MCPs fremoverlente og innovative holdning. Som en del av Telenor har MCP også tilgang til et bredt spekter av andre kommunikasjonstjenester som er viktige for oss.

Princess Cruises

Kontrakten med Princess Cruises er en utvidelse av eksisterende avtale. Den omfatter to nye skip, Royal Princess og søsterskipet, som er planlagt i drifts satt i 2013 og 2014. Kontrakten inkluderer også leveranse av CrewSIM, en tjeneste som gjør at mannskap kan ringe og motta samtaler, sende/motta sms og bruke mobildata til nedsatte priser. MCPs løsninger er allerede installert og i bruk om bord på 16 skip.

— Vi har samarbeidet med MCP i mer enn tre år, og er meget fornøyd med fremragende service og tjenesteleveranse, sier Tony Kaufman, Princess Cruises Senior Vice President of Commercial Affairs. - MCP er fokusert på fremtidig vekst og fremtidens teknologi. Med MCP som partner er vi trygge på at vi kan tilby de beste mobiltjenester til våre passasjerer og mannskap.

Costa Cruises

Kontrakten med Costa Cruises er MCPs første innen cruisesegmentet i Middelhavet. MCP skal levere mobiltelefoni til tre cruiseskip, blant annet Costa Fascinosa, et luksusskip med en prislapp på ?510 millioner.

— Vi opplevde en gjennomsnittlig vekst på 180 prosent i datatrafikk med rekordhøy bruk av dataroaming og smarttelefoner blant passasjerer og mannskap i 2011. Vårt mål er å lede den mobile revolusjonen på havet ved å tilby en rekke nye innovative produkter og tjenester, avslutter Eivind Madsen i MCP.

Scandlines

MCP skal også levere mobiltelefonitjenester til Scandlines – et av Europas største rederier. Scandlines ønsker å imøtekomme kundenes ønsker i fremtiden og vil med den nye avtalen tilby alle kunder en stabil mobiltelefonitjeneste med stor dekningsgrad om bord på deres ferger.

Kontrakten, som ble inngått i samarbeid med SatPoint, innbefatter både ny infrastruktur og hardware på flere av Scandlines ruter. Dette vil gi passasjerene mulighet til å bruke mobilen til både tale, tekst og data som normalt om bord på sine overfarter. I tillegg til installering, vil MCP også bistå med støtte, service og markedsføring.