Holder Jokkes sanger levende

Valentourettes hyller Joachim Nielsen på Kick.

KRISTIANSAND: — Vi gjør det vi vet Joachim ville ha ønsket. Sangene hans fortjener å bli holdt i live selv om han ikke er her lenger, sier Petter Pogo til fvn.no. Han var bassist i Jokke & Valentinerne i glansdagene, og nå hedrer han sin gamle venn i tributtbandet Valentourettes.

Inspirator

Torsdag spiller Jokkes gamle bandkolleger på Kick og Petter Pogo kan konstatere at den legendariske låtskriveren fremdeles har mange fans, selv om det er ti år siden han gikk bort.

— Jeg merker når vi er ute og spiller at han har en høy stjerne fremdeles. Spesielt betyr tekstene hans mye for folk.

Sammen med Valentinerne ga Jokke ut album som III og Frelst, og produserte klassikere som «Hr. Smith», «Her kommer vinteren» og «Gutta». Til sammen ga Joachim Nielsen ut ni studioalbum.

— Jeg føler at han generelt er anerkjent som en av de virkelig store i norsk rock, og han er en inspirator for veldig mange, sier Pogo.

HYLLES: Joachim "Jokke" Nielsen blir hedret av gamle venner og kolleger i Valentourettes. Her tar han i mot Spellemannprisen i 1991. FOTO: SCANPIX Foto: Oddstad, Gisle

Sjenerøs

Det er mange i musikk-Norge som savner låtskriveren og artisten Jokke. Petter Pogo savner først og fremst sin gamle venn, Joachim.

— Han var en veldig sjenerøs mann. Og svært intelligent. Mange har nok inntrykk av ham som en rølpete og overfladisk fyr. Ingenting kunne vært lenger fra virkeligheten enn det. Joachim var en belest og kunnskapsrik person, sier Pogo, som ikke synes det er vemodig å spille de gamle låtene.

— Jeg var redd for det i begynnelsen, men jeg opplever det faktisk helt motsatt. Det er veldig gledelig å få lov til å hedre Joachim og sangene hans.

Full pinne

Pogo var gitartekniker under de første quartfestivalene på 90-tallet og har mange minner defra.

— Mitt forhold til Kristiansand dreier seg mye om Quart. Jeg hadde en av mine beste konsertopplevelser i 1994 da Elvis Costello spilte. Det var kanskje tjue mennesker til stede, men Costello leverte til gangs. Jeg var på en konsert på Vaskeriet samme år, der var det enda færre. Kanskje syv. Men det var tøft likevel.

— Og hvis det kommer syv stykker på Kick i morgen?

— Vi lar oss ikke knekke av det. Det blir full pinne uansett, fastslår Petter Pogo.