22.40: Etter det Aftenposten.no erfarer sitter gruppen med 25 statsledere fortsatt sammen. En avklaring skal være rett rundt hjørnet.

21.45: AP og Reuters melder at USA har kommet til en "meningsfylt avtale" med India, Kina og Sør-Afrika. Avalen er ikke nok til å bekjempe klimaendringer, men det er et viktig første skritt, sier en talsmann fra USA. Det er ikke klart om dette dreier seg om en egen avtale mellom disse landene, eller om det er noe alle land slutter seg til.

Klimatoppmøtet gikk på overtid da USAs president Barack Obama holdt samtaler med de tre landene fredag kveld.

Ingen av landene er helt fornøyd med forliket, men det er et «historisk framskritt» som det er mulig å bygge videre på, sier den amerikanske tjenestemannen.

– Enigheten er ikke tilstrekkelig for å bekjempe trusselen om klimaendringer, men den er et viktig første skritt, melder NTB.

Landene er ifølge tjenestemannen enige om å liste opp nasjonale tiltak og mål, og det skal også være enighet om en finansieringsmekanisme for klimatiltak i utviklingsland.

Stoltenberg positiv

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er positiv til enigheten USA har oppnådd sammen med Kina, India og Sør-Afrika, erfarer NTB.

Stoltenberg var ifølge nyhetsbyrået i kontakt med den norske delegasjonen kort tid etter at president Barack Obama presenterte enigheten. Etter det NTB erfarer mener Stoltenberg at det som nå er oppnådd, er bedre enn ingen avtale i det hele tatt.

20.38: Obama forlater møtet med Wen for å rapportere til de øvrige landene, erfarer jp.dk

20.25: Reuters melder at det som ligger på bordet nå er så dårlig at en EU-kilde sier at EU har problemer med å kunne akseptere det.

20.00: Statslederne har spist middag mens Obama og Wen har vært i møte. Nå møtes de for en siste runde i den indre sirkel av 25 land, etter det Aftenposten erfarer.

19.38: Russlads statsminister Dmitry Medvedev har forlatt klimatoppmøtet for å fly hjem til Moskva, melder Reuters.

18.39: Møtet mellom Obama og Wen ble utsatt til 19.00 for å få tid til et møte med flere land på forhånd.

18.15 : Obama og Wen går i møte klokken 18.15. Uvisst hva de skal diskutere.

18.10: Etter det Aftenposten.no erfarer skal Kina og USA nå være enige om det omstridte spørsmålet om hvordan utslippskuttene skal kontrolleres. Les mer om temaet i artikkelen under.

Det hersket fredag ettermiddag forvirring om klimaforhandlingene ville forsette ut i helgen. Reuters meldte først at FNs generalsekretær hadde bedt statslederne bli over natten, men en stund etter skriver samme nyhetsbyrå at FN avviser dette.

Etter det Aftenposten erfarer vil det komme en avklaring om kort tid.

Over om to timer?

Også danske Berlingske Tidende melder at statslederne ikke har planer om å bli, og at det hele vil være avklart om to timer.

Fredag ettermiddag foregår det hektisk aktivitet på flere nivåer i et forsøk på å hale i land de tungrodde klimaforhandlingne.

En gruppe på et 20-talls statsledere, blant dem Barack Obama og Jens Stoltenberg, sitter sammen og prøver å hamre ut et forslag til overordnet politisk avtale. Det knyttes stor spenning til hva denne gruppen vil ha å komme med, etter at Obama og kinas statsminister Wen Jiabao skal ha hatt "konstruktive" samtaler tidligere i ettermiddag.

Alle mot Kina

Ifølge Berlingske, som siterer kilder inne i forhandlingsrommet, er det nå Kina mot røkla i knallharde forhandlinger.

USA og Europa, med støtte fra mange u-land, skal være enige om at Kina er nødt til å gi mer på noen viktige punkter. Kinas Wen personlig droppet møtet for andre gang, og har i stedet sendt en stedfortreder, melder Reuters. Er de ikke ferdige innen to timer, reiser statslederne hjem med uforurettet sak, erfarer Berlingske.

Ting skjer

Det er imidlertid tegn som kan tyde på at forhandlerne begynner å nærme seg noe som ligner på en avtale.

Stadig lekker det ut nye utkast til en overordnet politisk avtale. Detaljene i utkastene varierer, men det virker som om de blir mer og mer ambisiøse. Samtlige utkast har som mål å begrense den globale oppvarmingen til maks to grader. Ett av de seneste utkastene har også med at dette målet skal revurders med tanke på å reduseres til 1,5 grader i 2016. Flere av utkastene inneholder et mål om å halvere klimagassutslippene innen 2050, og ett av dem sier at for å komme dit, må i-landene redusere sine utslipp med minst 80 prosent innen samme år. Ett av de seneste utkastene setter også mål for hvor mye u-landene skal begrense sine utslipp — 15-20 prosent i forhold til hva de normalt ville sluppet ut med høyere øknomisk vekst og energiforbruk (business as usual).

Utkastene sier også at man vil stable på bena 30 milliarder dollar frem til 2012 og 100 milliarder dollar årlig fra 2020 i støtte til klimatiltak i u-land.

Noen av tekstene setter også en frist til desember 2010 for å bli enige om en juridisk bindene klimaavtale.