Kaptein Per Ciljan Skjelbred ble ikke kampklar etter sine hamstringproblemer og får ikke spille mot landet der han har spilt sin klubbfotball de siste fem årene. Det betyr at Stefan Johansen igjen er norsk kaptein.

Ved inngangen til samlingen ville ikke valget av Jarstein vært overraskende, men keeperduellen virket avgjort da Ørjan H. Nyland fikk tillit i generalprøven mot Hviterussland. Begge målvaktenes uttalelser etter den kampen tydet på at Høgmo hadde gjort sitt valg, og derfor er det vanskelig å tolke Jarsteins plass i startoppstillingen annerledes enn at Nyland ble vraket etter sin innsats onsdag.

I Vegard Forrens skadefravær rykker Håvard Nordtveit inn som Even Hovlands makker i midtforsvaret. De har aldri tidligere utgjort stopperpar på A-landslaget, selv om de har kamper sammen på aldersbestemte landslag.

Stefan Strandberg, som har sju omganger som Hovlands makker på landslaget (og seks baklengsmål på de omgangene), må vike for Nordtveit etter at West Ham-spilleren ristet av seg en skade i vristen. Det er 15 måneder siden sist Nordtveit startet som stopper på landslaget.

Tre spillere starter etter å ha blitt spart fra start sist på grunn av sykdom eller belastning: Markus Henriksen erstatter Magnus Wolff Eikrem som høyre indreløper, Alexander Tettey overtar for Ole Selnæs som midtbaneanker, mens Adama Diomandé tar plassen fra Jo Inge Berget på venstre kant. (©NTB)