Under MTV Europe music awards som går av stabelen i Liverpool på torsdag skal det blant annet kåres beste europeiske artist/gruppe. I starten gikk alle de 21 som vant sin lokale gruppe videre til Europa-kategorien, deriblant Erik og Kriss som representant for Norge.

Men mandag 3. november ble de Europa-nominerte barbert ned til kun fem finalister som nå kan fortsette å kjempe. Erik og Kriss fikk ikke nok stemmer på MTV EMAs nettsider og er dermed ute av konkurransen.

Likevel reiser gutta som planlagt til Liverpool for å ta i mot den norske kategoriprisen.

«Skylder» på østeuropeerne

Erik og Kriss befinner seg i skrivende stund i Liverpool for å gjøre opptak av takketale/opptreden til MTV Europe music awards. Duoen reiser til Norge tirsdag kveld på grunn av «Grease»-finalen onsdag, men er tilbake i Storbritannia torsdag for å overvære showet.

Totalt var det 100 nominerte til Europe's favourite act (fem fra hvert land). Erik og Kriss ble kåret til Norges beste etter å ha danket ut Madcon, Ida Maria, Karpe Diem og Kakkmaddefakka i første runde.

Da vi møtte Erik og Kriss i forrige uke hadde de ikke stor tro på at de kom til å komme videre i den europeiske kategorien.

– Østeuropeerne er heavy på å stemme. Det har vi sett i Melodi Grand prix. De stemmer som det gjaldt om livet, konkluderte gutta.

Beyoncé og Kanye kommer

Men det er ikke bare østeuropeiske land som er blant de fem gjenværende nominerte. I tillegg til Russlands Dima Bilan, er Storbritannia (Leona Lewis), Israel (Shiri Maimon), Italia (Finley) og Tyrkia (Emre Aydin) fremdeles med i kampen.

Det er det nye stjerneskuddet Katy Perry som skal lede MTV Europe music awards 2008, mens Perez Hilton står for nettsendingen. Beyoncé, Kanye West, Take That, Duffy, The Killers og Pink er noen av de som er ventet å opptre.

I tillegg til Europe's favourite act er det også flere kategorier som skal kåres, blant annet best act ever, best new act og beste album. Se full nominasjonsliste på MTVs EMA-nettsider.