— Det er klart det gjør vondt. Vi fikk en leksjon i effektivitet. De har spillere av veldig høy kvalitet i det engelske laget, sa trener Leif Gunnar Smerud til fotball.no.

To dager etter at A-landslaget fikk juling av Tyskland måtte kommende generasjon (med et par spillere fra samme tropp) tåle enda styggere sifre. I motsetning til seniorene så imidlertid Smeruds utvalgte gode ut i en halv omgang.

I begynnelsen av kampen var Norge klart bedre enn England og skapte det som var av sjanser. En frisk Mats Møller Dæhli hadde et farlig skudd allerede etter fem minutter, men uheldigvis traff det Alexander Sørloth.

I det 12. minutt satte Martin Ødegaard opp Mohamed Elyounoussi, men skuddet gikk ganske rett på keeper. Rett etter traff Basel-proffen bedre etter veggspill med Dæhli, og keeper Angus Gunn måtte ta fram et tigersprang for å slå ut.

I det 17. minutt raidet Ødegaard til dødlinja og slo hardt ut i feltet, der Iver Fossum nikket fra kloss hold. Gunn tok fram en refleksredning fra øverste hylle, og dermed var det fortsatt 0-0. (©NTB)