Onsdag avanserte Rosenborg i Mesterliga-kvalifiseringen, da de norske seriemesterne — til tross for 3-2-tap - vant 5-4-sammenlagt mot IFK Norrköping.

Nå er Kåre Ingebrigtsen & co bare to hinder unna gruppespillet i Mesterligaen, som kan gi nye magiske kvelder for trønderne og opp mot 200 millioner i rene inngangspenger fra UEFA. Det første av de to hinderne er APOEL Nicosia fra Kypros, som kommer til Lerkendal onsdag 27. juli. Returkampen på Kypros spilles tirsdagen etter - bare tre dager etter at RBK er satt opp til å møte Viking i eliteserien.

Det fikk serielederne til å søke om utsettelse av kampen, noe Tove Moe Dyrhaug bekreftet overfor adressa.no i går. Akkurat det er ikke alle rivalene like komfortable med.

Viking misfornøyde

— NFF og Rosenborg vil flytte vår kamp om NI dager! Det kan da ikke NFF gjøre? Herregud, tror de at dette er en lekestue? spør Viking-trener Kjell Jonevret på Twitter.

Kritikken støttes av trøndernes så langt ergeste rivaler i eliteserien. Etter 16 serierunder ligger Odd på 2.plass med 33 poeng — fire poeng bak Rosenborg. Dag-Eilev Fagermo fyrte løs da han fikk høre Rosenborgs om søknad.

— Det er bare å dele ut gullet til Rosenborg hvis det skal være sånn. Da er det ikke konkurranse mellom klubbene på like vilkår i Tippeligaen, sier Fagermo til VG.

Fra Hellas til Bodø på tre dager

— Rosenborg kommer i så fall til å vinne seriegullet med en bismak. Det er flaut at en klubb som Rosenborg, med sine ressurser og den største spillerstallen, må søke om spesialbehandling for å vinne Tippeligaen. Det er ikke rart at de kan toppe laget i Champions League-kvalifiseringen hvis de får utsatt kamper i Tippeligaen, fortsatte Odd-treneren.

Dag-Eilev Fagermo og Odd skal møte IFK Mariehamn Foto: NTB Scanpix

Hans lag fikk merke på det harde kampprogrammet i forrige uke, da de tapte 2-1 mot Bodø/Glimt søndag — og med det kastet bort en gylden mulighet til å tette igjen luken opp til Rosenborg. Tre dager tidligere måtte Fagermos menn på langtur i Europacup, da de tapte 3-0 mot PAS Giannina i Hellas i Europaligaen.

Rosenborg viser til at NFF før sesongen sa at de skulle legge til rette for norske klubber i Europa og at det ikke vil være gunstig for serielederen å spille kamp i Rogaland lørdag.

— De (NFF) har jo sagt at Europacup er viktig og høyt prioritert for norske klubber. Derfor ønsker de å legge forholdene til rette for at vi får optimale forberedelser til kampene som kan sende oss til gruppespill, sier Erik Hoftun.

Mener Odd nedprioriterer Europacup

Etter torsdagens trening svarte Rosenborgs assistenttrener på kritikken fra Fagermo og sendte et syrlig stikk sørover til Odd-sjefen.

— Vi satser på Europacup, i motsetning til Odd. De stiller ikke toppet lag i Europa, sier Hoftun.

— Sånn sett skjønner jeg utspillet hans, legger han til.

At Fagermo mener trøndernes eventuelle seriegull vil være med en bismak, er ikke den tidligere midtstopperen enig i.

— Nei, men igjen - vi satser alt på å komme inn i et gruppespill, for vi satser på Europacup, sier assistenttreneren.

Daglig leder Tove Moe Dyrhaug ønsket ikke å kommentere Fagermos utspill.