Lillestrøm 20120901.Thorstein Helstad jubler sammen med Frode Kippe (t.h.) og Palmi Rafn Palmason etter å ha scoret Lillestrøms første mål under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Fredrikstad på Åråsen stadion lørdag.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: SCANPIX

LILLESTRØM-FREDRIKSTAD 1-2:

Scoringer fra nykommerne Zlatko Tripic og Martin Pusic sørget for at Fredrikstad snudde kampen etter at Thorstein Helstad hadde sendt Lillestrøm i føringen.

Dermed knappet laget inn tre poeng på lagene foran, og ligger bare ett bak Sogndal på kvalifiseringsplassen.

Taklinger og skader

Åpningen av kampen ble preget av to susende taklinger som ga Espen Søgård gult kort innen et minutt var spilt av hans comeback-kamp på Åråsen.

Deretter bulket hjemmelagets Fredrik Stoor og gjestenes Nenad Srekovic så kraftig at begge måtte ha flere minutters behandling for hodeskader.

Stoor fortsatte kampen med en diger bandasje, mens Srekovic måtte erstattes av Zlatko Tripic.

Få muligheter

Etter 18 minutter kom kampens første mulighet da Bjørn Helge Riise slo et innoverskrudd frispark som FFK-keeper Jon Masalin så vidt fikk slått unna. Ohi Omoijuanfo fikk returen, men headet svakt utenfor.

Gjestene fikk sin første mulighet da 26 minutter var spilt. Ett frispark ble slått inn i feltet. Der oppsto det kaos og flere skuddforsøk ble blokkert før Stoor til slutt fikk beinet ballen unna.

Mot slutten av omgangen tok gjestene initiativet, men hverken de eller Lillestrøm maktet å produsere flere målsjanser. Dermed sto det 0-0 også etter syv minutter med overtid.

Offensivt hjemmelag

Lillestrøm startet friskt etter hvilen og fikk en god scoringssjanse da Palmi Palmasons brasseforsøk fra 8-9 meter gikk rett i en FFK-spiller.

Og Lillestrøm-offensiven skulle få resultater. Bare seks minutter inn i omgangen stusset Palmason et langt innkast videre inn i feltet, og der dukket Thorstein Helstad opp og headet ballen i bue over Masalin i FFK-målet.

Dermed var hjemmelaget i føringen.

FFK tok over

Men etter scoringen ga Lillestrøm fra seg initiativet igjen. Gjestene kom mer og mer med og la hjemmelaget under press.

Etter 55 minutter kom Martin Pusic sjansen fra skrått hold. Tidligere FFK-keeper Lasse Staw reddet greit, men rotet ballen ut over dødlinja til corner. På den påfølgende corneren fikk gjestene to store muligheter, der Staw reddet den første og den andre ble klarert fra streken.

FFK opprettholdt presset og fikk uttelling etter 57 minutters spill. Etter å ha trillet ball rundt LSKs 16-meter fikk til slutt innbytter Tripic ballen. Han fikk god tid og satte til slutt ballen nede i Staws venstre hjørne. Dermed var lagene like langt.

Pusic scoret

Etter scoringene skjedde det lite foran målene før Fredrikstad fikk en kjempekontring etter 80 minutters spill. Ole Jørgen Halvorsen kom alene mot en LSK-forsvarer inn mot straffefeltet. Pusic kom på løp til venstre og ble frispilt av Halvorsen, men Staw kom raskt ut av målet og reddet mesterlig forsøket til Pusic.

Gjestene fortsatte å presse og med fire minutter igjen gikk Pusic i bakken inne i straffefeltet etter en duell med Frode Kippe og Fredrik Stoor. Dommer Espen Berntsen nølte ikke og pekte kontant på straffemerket. Pusic steg selv frem og satte ballen sikkert i mål. Dermed hadde Fredrikstad snudd kampen.

Helstad på overtid

Lillestrøm kjørte nå kaptein Kippe opp i angrep i håp om å vinne dueller og skape trykk foran Fredrikstad-målet. Det klarte de ikke i den ordinære spilletiden. På overtid fikk Helstad en kjempemulighet, men skuddforsøket fra 5-6 meter gikk rett i Lars Grorud.

Dermed kunne Fredrikstad sikre seg tre meget viktige poeng, mens Lillestrøm gikk på sitt første tap på syv kamper.