— Jeg lurer på om han har sendt inn søknaden sin sel v, kunne man høre fotballpresident Sondre Kåfjord si blant norske pressefolk før landslagets trening i Düsseldorf i dag.

Da Aftenposten.no ba han utdype, sa han høflig fra om at han ikke kommenterer navn i forbindelse med fotballforbundets trenerjakt.

Både han og generalsekretær Karen Espelund gjorde imidlertid det de kunne for å slå ned Matthäus' navn - lansert av VG i dag - raskest mulig.

- Det er veldig mange agenter og trenere som melder inn interessen for jobben selv. Vi har sikkert 30-40 slike navn på en liste. Hvilke navn vi jobber videre med , vil vi ikke si, sa Kåfjord.

— Man kan lage en lignende sak med 20 forskjellige navn. Mekanismene er jo slik at det er mange trenere der ute som har behov for å holde navnet sitt varmt, sa Espelund.

Les også:

Matthäus sin CV?

— Den er litt hoppende, svarte generalsekretæren.

Lothar Mätthaus (47), en av de beste fotballspillerne Tyskland har fostret, har trent Rapid Wien, FK Partizan, Ungarn, Atlético Paranaense, Red Bull Salzburg, og er nå ansatt hos israelske Maccabi Netanya.

Han har giftet seg fire ganger, sist med en 21 år gammel ukrainsk modell i Las Vegas. Om han har det langsiktige perspektivet på ting som Norges Fotballforbund ønsker, er høyst usikkert. Trolig lander NFF på å la Drillo trene laget ut VM-kvalfiiseringen.