Hafstad pådro seg en ekkel skade da han kolliderte med en ergometersykkel på trening i fjor sommer. Siden har han hatt problemer med å gjennomføre ordinære treninger.

I samråd med TILs medisinske apparat er det derfor bestemt at veteranen fra Narvik ikke spiller kamper i vårsesongen for TIL. Det melder til.no fra Kanariøyene, der Hafstad er med "Gutan" på treningsleir.

— Thomas har brukt lang tid på å bygge seg opp igjen etter skadene fra ifjor sommer. Dette har skjedd i tråd med et opplegg utarbeidet av TIL i samråd med Thomas. Han har også fulgt lagets oppkjøringsprogram hittil i 2008 og på flere områder har han hatt fin fremgang. Dog er det slik at Thomas på dette tidspunkt ikke ser ut til å bli 100 prosent klar til seriestart.

— Verken Thomas selv eller TIL ønsker å ta noen sjanser med helsen hans. Dette medfører at man har besluttet å bruke mer tid, samt vurdere alternative behandlingsformer for å få Thomas frisk. Kanskje deltar han i høstsesongen, men helsen er viktigst, skriver TIL i en pressemelding.