Som vanlig når Liverpool har hjemmekamp er sentrum full av nordmenn med fotballdrakt. Men denne helgen er havnebyen ekstra "norsk", og det er naturligvis den ekstremt spennende serieinnspurten og tabelledelse som har lokket flere norske Liverpool-supportere over.

Formann i den norske Liverpool-supporterforeningen Pål Christian Møller er selvsagt på plass i byen, og han anslår at det er omtrent dobbelt så mange nordmenn i byen denne helgen som en ”vanlig” helg med hjemmekamp i Liverpool.

— Hele byen koker, det er nesten litt uvirkelig, sier Møller.

Han forteller at det er satt inn et ekstra charterfly for å få fraktet de mange nordmennene over til søndagens nøkkeloppgjør i den nervepirrende serieinnspurten.

Det betyr at et sted mellom 500 og 1000 nordmenn er i Liverpool for å få med seg Chelsea-kampen.

Ut på tur

Kompisgjengen Geir Morten Bartholdsen (29), Ivar Østby (25) og Andreas Gamst (29)bestilte turen før jul, og sier de ikke hadde de sett for seg at Liverpool skulle ta imot de blå som serieledere.— Men jeg hadde en god følelse før sesongen, og inngikk blant annet et veddemål med en United-kompis at jeg skulle gå med United-trøye en hel dag dersom de havnet over oss på tabellen – og omvendt. Det veddemålet har jeg jo allerede vunnet, sier Bartholdsen fornøyd.

Gjengen fra Norge sier det er fullt av nordmenn hvor enn de beveger seg i byen, og at planen før kamp i tradisjon tro er inntak av øl, pubkultur og trening på supportersanger. De tror José Mourinho vil starte med et B-preget lag på Anfield i morgen, og at Liverpool vil ta sin tolvte strake seier.

— Men så blir man jo litt overtroisk og nervøs. Den seiersrekken kan jo ikke vare for evig sier Østby.

— Joda, det kan den vel! Ikke for å ta noe på forskudd her, men jeg tror vi vinner uansett, sier Bartholdsen.

Stor interesse

Liverpool er årets desiderte formlag i Premier League, og suksessen gir utslag på interessen også hjemme i Norge. Møller sier 1000 nye norske medlemmer har meldt seg inn i supporterklubben bare den siste måneden, og at målet nå er å bli større enn den norske United-supporterklubben.

Mange har lyst å hoppe på en impulsiv tur over til England for å oppleve det som kan bli Liverpools første ligagull på 24 år. Men det er allerede nærmest umulig å oppdrive hotellrom i byen, og Møller advarer dessuten mot å gå på tilbud om overprisede svartebørsbilletter til sesongavslutningen mot Newcastle. Å se Liverpool avslutte serien som mestere på hjemmebane er naturligvis en drøm for mange, og det utnyttes av både folk med ekte og falske billetter til salgs.En billett til Newcastle-oppgjøret selges for opp mot 20.000 kroner, og man har i mange tilfeller ingen garanti for at billetten er ekte.

Møller selv har ikke klart å skaffe seg billett til kampen, men reiser over likevel for å se kampen på pub og oppleve stemningen.

— Jeg har fulgt Liverpool siden 70-tallet og fått oppleve utrolige ting. Nå blir jeg rørt over å se hvor mye laget betyr for folk, og hvordan unge folk som aldri har opplevd et seriegull holder med i tykt og tynt.

Sportsdøgnet