Griezmann vendte 0-1 til 2-1 med to raske scoringer da Irland ble slått i søndagens åttedelsfinale. Atlético Madrid-spissen gjorde målene mellom det 58. og 61. minutt.

Men det franske spillet før og etter Griezmann-showet skremmer de franske aviskommentatorene. I gruppespillet måtte det sene scoringer til før Frankrike kunne juble for seier i kampene mot Romania (2-1) og Albania (2-0).

«Lysglimtet kom fra Griezmann», skrev Le Monde mandag. «Det er lett å se for seg lettelsen til Didier Deschamps og hans menn, for denne kampen virket som en eviglang ildprøve, legger avisen til.

Irland tok søndag ledelsen etter bare to minutter. Paul Pogba laget et klønete straffe i duell med Shane Long, og Robbie Brady satte ballen i mål via stolpen. Irene frustrerte Frankrike i nesten en time før noen magiske Griezmann-minutter snudde kampen på hodet.

«Smertefullt — igjen og som alltid. Frankrike slapp med skrekken nok en gang, skrev Le Figaro. Avisen beskrev første omgang som en «katastrofe», og la til at Deschamps var tvunget til å gjøre endringer i pausen.

Le Figaro merket seg også at Frankrike ikke var helt uten bekymringer selv da Irland fikk Shane Duffy utvist etter 66 minutter. «Komplikasjoner er en del av Le Bleus' DNA», sto det i kampreferatet.

Frankrike møter enten England eller Island i kvartfinalen.