Så nærme har svenskene og Calle Halfvarsson aldri vært Petter Northug i en spurt i en VM-stafett tidligere. Foto: NTB scanpix

Det har snart gått et halvt år siden Petter Northug beseiret Calle Halfvarsson og Sverige i spurten på sisteetappen av stafetten i Falun-VM.Mesterskapet ble en gigantisk opptur for Northug, som reiste seg mesterlig etter et turbulent år. Trønderen dro hjem fra Sverige med fire gullmedaljer.

Nå benytter han anledningen til å sende et av sine velkjente stikk mot sine svenske rivaler.

På Instagram har han delt et bilde av innspurten hvor han har en solid luke ned til Halfvarsson.

«Selv om det er seks måneder siden VM i Falun er det fortsatt frustrerende at jeg ikke slo Sverige med mer enn ti meter på stafetten», skriver Northug i bildeteksten.

«Men min svake innsats motiverer meg til å bli en bedre skiløper i fremtiden. Det skal aldri skje igjen», skriver han videre, og legger til en rekke emneknagger, som for eksempel #sorryNorway og #RespectSweden.

I god sommerform

Onsdag viste Northug prov på god sommerform da han nok en gang slo Halfvarsson, denne gang under showrennet Kirkebakken Grand Prix på rulleski i Hamar.

Dermed fikk han en ørliten revansje etter at svensken var den sterkeste da de konkurrerte i Sandnes nylig.

Trener Stig Rune Kveen sa etter rennet at han er meget godt fornøyd med tingenes tilstand og hvordan Northug har jobbet siden gullkalaset i vinter.

— Petter er frisk og rask og har fått trent akkurat det han skulle så langt. Vi er godt fornøyde, fastslo Kveen overfor NTB.

— Han trener bra og restituerer seg fort, og det er sånn det skal være for at hverdagen skal være grei, tilføyde han.

En seier på sommerføre legger naturlig nok ikke Team Northug for mye i.

— Den betyr i det minste at Petter blir i litt bedre humør når vi skal kjøre herfra, smilte Kveen - og tilføyde:

— Ellers tar han ikke med seg så mye annet enn at han fikk med seg ei god treningsøkt. Han elsker å konkurrere, og da er det fint å bruke sånne dager som dette som gode gjennomkjøringer.

Like god var ikke stemningen etter at Northug fikk stryk av Halfvarsson på sprinten i Sandnes.

— Det blir noen timer der han blir litt stille og forbannet, men det viktigste er tross alt det som skjer til vinteren, smilte Kveen.

Motiverer svensken

Halfvarsson på sin side ser ut til å like de mange stikkene fra Northug. Han har ikke tenkt å gi ved dørene i duellene sin norske rival.

— Selv om det ikke holdt i dag, føler jeg meg sterkere enn tidligere, fastslo svensken - som innrømmer at duellene med Northug er en motivasjonsfaktor.

— Jeg håper Petter fortsetter i mange år til. Langrenn blir ikke det samme uten ham, sier svensken til NTB.