JESSHEIM (bt.no): Ingen var i nærheten av Ingvill Måkestad Bovim i NM. På spesialøvelsen 1500 meter løp hun i ensom majestet over målstreken og vant sitt tredje NM-gull på distansen med tiden 4.12,36. — Jeg tenkte å løpe et jevnt og hardt løp, og det fikk jeg til, sier Måkestad Bovim.

Dropper Zürich

NM-gullet ble det siste friidrettsstjernen gjorde på tartandekke denne sesongen. Etter å ha hatt det tungt både i EM og forrige stevne i Stockholm, har hun valgt å stå over neste ukes Diamond League-stevne i Zürich.

I stedet skal hun løpe gateløp i New York og Newcastle.

— Hvis jeg ikke klarer å løpe på et løp opp mot pers i Zürich, så er det ikke noen vits, sier Bovim, som helle vil ha det gøy i New Yorks gater.

— Å løpe på Fifth Avenue blir gøy. Jeg har løpt mange løp på bane i år, så da kan jeg forsøke meg litt på andre ting også. Men nivået er jo likevel høyt. I New York er jo flere av de beste amerikanske løperne med, så det er god konkurranse, sier hun.

Gull til Svortevik

En som skal til Zürich er Vilde Svortevik fra Gular. På 400 meter hekk var Svortevik igjen suveren, da hun løp inn til sitt fjerde NM-gull med tiden 59,51. — Det er alltid gøy å ta gull, det er viktig for klubben, sier Svortevik, som selv ikke var helt fornøyd med løpet sitt.

— Jeg har følt meg tung hele dagen, så jeg var faktisk veldig usikker på om jeg skulle klare å ta gull. Det ble tungt også i finalen, men heldigvis holdt det inn, sier Svortevik.

Hjelpesløs Kjerpeset tok overlegent gull

Øyvind Strømmen Kjerpeset fra Florø sjokkerte ingen da han løp inn til gull på 400 meterhekk. Tiden, 51,21, var han imidlertid ikke fornøyd med.

Sunnfjordingen innrømmer at formen ikke er der han ønsker.

— Jeg er ikke i form, og slik har det vært i hele år. I fjor følte jeg meg uovervinnelig, mens i år har jeg følt meg hjelspesløs. Det gjorde jeg her også, sier Kjerpeset, som legger til at han likevel er godt fornøyd med å ta nok et gull.

Nytt NM-gull til Kårbø

Tom Erling Kårbø fra Stord løp inn til sitt tredje NM-gull, da han vant 3000 meter hinder med tiden 9.00,55 lørdag.

Etter flere runder med lav fart, var det ingen som klarte å henge med Kårbø de siste meterne, og favoritten vant til slutt i suveren stil.

— Det ble et mesterskapsløp hvor plasseringene er viktigere enn tiden, og det passet meg bra. Jeg vet at jeg har en god avslutning, sier Kårbø.

Norgesmesterens lillebror, Harald Kårbø, tok bronsemedaljen på tiden 9.07,33. ## - Kan slå Ndure

Dagens gladeste medaljevinner vant ikke gull. Men for Salumu Kashafali fra Norna-Salhus, var følelsen av å vinne sølv den samme. På tiden 10,50 løp ble han nemlig kun slått av Norges suverent beste sprinter, Jaysuma Ndure, på 100-meteren.

Da var det på sin plass med et jubelbrøl.

— For meg er dette et gull. Jeg tror faktisk jeg skal male medaljen når jeg kommer hjem. Denne medaljen har jeg drømt om siden jeg begynte på friidrett, så det er veldig stort for meg, sier Kashafali.

Nå er neste mål å bli best i Norge.

— Jeg tror jeg kan bli raskere enn Jays. Neste sesong håper jeg å komme ned på 10,30-tallet, sier Kashafali.

Ndures vinnertid i NM var 10,22.