Han er sjefen for fotballaget som tidligere denne uken slo ut regjerende cupmester Fredrikstad i 3. runde og som i går tok sommerferie med fem poengs forsprang ned til nummer to på tabellen i 2. divisjon avdeling 1. Laget fra de dype skoger er godt på vei mot å nå klubbens store drøm om spill i 1. divisjon.

Og i går fikk laget også drømmetrekning i 4. runde i cupen: Hjemmekamp mot et kriserammet Vålerenga, som kommer til Trysil med nervene utenpå drakta.

Nybergsund er ei lita bygd med om lag 300 innbyggere som ligger seks mil nordøst for Elverum, et par mil fra svenskegrensa og bare et langskudd fra skibygda Trysil. Her har klubben, som har røtter helt tilbake til før krigens dager, klart å samle sammen et lag som er på god vei mot toppen i fotball-Norge.

Hvordan er det mulig?

Kjente navn

Tidenes mestscorende spiller i klubben, dagens trener og "ekte" Sunding, Ola Brenden (40), har følgende forklaring:

— Vi er konkurransedyktige og flinke til å hente de rette spillerne. Den som skal spille for oss, må være robust, må tåle en trøkk, ha mye humør og være glad i å reise. Er han i tillegg en dyktig fotballspiller, så er han hjertelig velkommen.

Klubben har spillere som pendler de 20 milene fra Oslo til trening flere ganger i uken, de har også såkalte "proffer" på laget, spillere som får en slant penger for å spille fotball - og de har pengesterke bidragsytere. Formel 1-stjernen Michael Schumacher og de tidligere utenlandsproffene Vidar Riseth, Håvard Flo, Stig Inge Bjørnebye og Lars Bohinen bidrar alle på en måte til klubben.

I 2001 sto klubbens første innendørshall til 10 millioner kroner ferdig til bruk, og i fjor la de ned nye millioner i en kunstgressbane. Mye takket være dugnad fra lokalmiljøet og hjelp fra en eller flere av de kjente navnene ovenfor.

Av lagets 21 spillere, kommer bare tre fra bygda. Resten er hentet fra Sverige, Italia (!) eller andre norske klubber.

— På sikt blir utfordringen å få spillerne til å bosette seg i Nybergsund. De bor svært spredt i dag, sier Brenden.

— Det er nok mange som ser på oss som noen raringer. Og det er like greit. Vi er nok litt spesielle, men det skal vi også være. Jeg har opplevd flere ganger at motstanderne har fått seg en psykisk knekk før de har fått på seg fotballskoene når de kommer hit til oss. For noen kan det være litt spesielt å komme til Sundbanen, sier han.

Godt tilrettelagt

Stian Berget (30) og Rune Buer Johansen (33) har flere års erfaring fra eliteseriefotball for Lillestrøm, HamKam og Sogndal. De skryter uhemmet av klubben.

— Vi stortrives i klubben og det er svært godt miljø i spillergruppen. Dessuten føler man seg veldig velkommen her.

— Hvorfor Nybergsund og 2. divisjon?

— Vi har spilt fotball på det øverste nivået og viet all tid på idretten i flere år. Etter hvert er det andre ting som betyr noe i livet, og da passet det veldig bra å spille for denne klubben. Her satset det hardt, men man får likevel tid til studier, familie og andre ting ved siden av, sier de.

Rune signerte en treårskontrakt med klubben før denne sesongen. Veteranen med én landskamp for Norge, har, som flere av lagets spillere, betalt for å spille fotball.

— Lønnen jeg mottar, er akkurat nok til at det går rundt - men jeg gjør ikke dette for pengenes skyld, sier Buer Johansen, som mener dagens lag er godt nok for 1. divisjon.

P.S. I gårsdagens toppkamp spilte Nybergsund 2-2 mot FK Tønsberg.