Sjakkongen leverte da han måtte og vant søndagens parti mot russiske Aleksander Gristsjuk. Dermed må spillerne gjennom omspill for å kåre en vinner av London Chess Classic.

Den norske verdensmesteren slet underveis i partiet mot Gristsjuk, men etter en tabbe av russeren klarte Carlsen litt overraskende å vinne.

– Dette er sjakk på sitt mest nervepirrende. Gristsjuk kollapset på slutten og Magnus våknet i tide. Hvis noen er i tvil, sier sjakkekspert og forfatter Hans Olav Lahlum i TV 2s sjakksending.

Totalt endte tre spillere opp med 5,5 poeng etter ni partier i London Chess. Det er franske Maxime Vachier-Lagrave og Anish Giri fra Nederland, i tillegg til Carlsen.

– Oppstandelse fra de halvdøde

Vachier-Lagrave og Giri møtes i hurtigsjakk hvor vinneren møter Carlsen i en finale. Der skal det spille to partier, og dersom det står 1-1, avgjøres det hele i såkalt Armageddon. Det skal kåres en vinner søndag.

Carlsen startet turneringen i London med seks remis, men har spilt seg kraftig opp. Med seier i turneringen går han også til topps i Grand Chess Tour.

– Hvis han vinner nå er det oppstandelse fra de halvdøde, mener Hans Olav Lahlum og tenker på Carlsens svake prestasjoner tidlig i turneringen.