Javier Mascherano ble fredag klar for Barcelona etter tre år i Liverpool, og argentineren var ingen populær mann på Anfield de siste dagene i klubben.

Ifølge flere engelske medier nektet han å spille Liverpools seriekamp mot Manchester City fordi han var misfornøyd med Liverpools krav til salgssum.

Liverpool krevde rundt 250 millioner kroner for Mascherano, mens Barcelona var interessert i å betale halvparten. Det er ikke offentliggjort hva klubbene til slutt ble enige om.

Nå som overgangen til Barcelona er bekreftet, letter også Liverpool-manager Roy Hodgson på sløret.

— Jeg klarer ikke forsvare handlingene til Mascherano. Profesjonelle spillere er betalt for å spille. Når de blir bedt om å spille, da spiller de, sier Hodgson ifølge sportinglife.com.

(Artikkel fortsetter)

UPOPULÆR: Javier Mascherano er ingen populær mann blant Liverpool-supporterne etter oppførselen mot klubben.

I stedet for å spille mot City, en kamp hvor Liverpool for øvrig slet stort og tapte 3-0, valgte Mascherano å streike for å få fortgang i overgangen til Barcelona.

— Det er egoistisk. Spillerne er i en situasjon hvor det er noe de vil ha, og de forventer at klubben - og da jeg som en av lederne - bare skal bøye av og akseptere det. De må forstå at når de signerer en kontrakt, signerer de en kontrakt som innebærer å spille fotball, sier Hodgson.

Mascherano kom til Liverpool fra West Ham for 170 millioner kroner i 2007. Det er ikke kjent hva Barcelona må ut med for å sikre seg 26-åringen.

Det er ventet at argentineren reiser til Spania i helgen for å gjennomgå den medisinske testen.