SARPSBORG-MOLDE 1-4

Ola Kamara scoret tre mål da Molde slo Sarpsborg 08 4-1 på bortebane i eliteserien fredag.

— Vi gjorde det riktige. Vi var ganske kyniske og kontret, og spilte på ting vi er god på, sier Kamara til TV 2.

Tor Ole Skullerud retter på finstasen før bortekampen mot Sarpsborg. Foto: NTB SCANPIX

Tidligere i uken ble det kjent at Tor Ole Skullerud gir seg som Molde-trener etter sesongen.— Det var kontrollert, og jeg likte det jeg så, sier Skullerud etter kampen.

— Det var en veldig god opplevelse for oss, legger han til.

Drømmestart

Kamara sørget for at Molde fikk en drømmestart på oppgjøret etter bare sju minutters spill. Spissmakker Sander Svendsen dro seg fri på høyrekanten og la et perfekt innlegg til Kamara, som satte ballen i nettet ved hjelp av kneet.

I annen omgang løp han over hele banehalvdelen for seg selv, fintet bort en forsvarer og satte ballen i nettaket. På overtid ble jubelkvelden komplett for Kamara som lobbet ballen elegant over Sarpsborgs sjanseløse keeper.

Travel uke

Den tidligere Godset-spilleren står nå med ni scoringer i årets eliteserie og har virkelig funnet tonen med Svendsen på topp for Molde. Sarpsborg-forsvaret hadde store problemer med å temme spissduoen, som gang på gang spilte seg fram til gode muligheter.

Molde tok en råsterk seier i Sarpsborg. Her klemmer Mohamed Elyounoussi Ola Kamara etter 1-0-målet. Foto: NTB SCANPIX

De var begge involvert i bortelagets andre scoring midtveis ut i førsteomgang. 17 år gamle Svendsen ble til slutt spilt fri i feltet og plasserte ballen iskaldt i det høyre hjørnet.4-1-seieren smakte trolig godt for Molde som har slitt med poengfangsten de siste kampene. Klubben har heller ikke hatt den beste oppladningen til kampen. Natt til onsdag kom nyheten om at Tor Ole Skullerud gir seg som trener, og bare noen timer senere ble det klart at førstekeeper Ørjan Håskjold Nyland er solgt til tyske FC Ingolstadt.

Svak hjemmeform

Amerikanske Ethan Horvath, keeperen som skal fylle Nylands sko, ble ikke satt på de store prøvene mot et svakt Sarpsborg-lag, men hadde et par gode involveringer.

Bojan Zajic gjorde at amerikaneren ikke klarte å holde nullen da han scoret et trøstemål i det 91. minutt.

Hjemmelaget står etter fredagens tap uten seirer på de fem siste kampene i eliteserien. Geir Bakkes menn sliter spesielt hjemme i Sarpsborg. Der står laget med fire strake tap og bare to scoringer.

— I dag visste vi det vi møtte. Det er ikke mystisk da Molde driver med, sier Bakke.

Sarpsborg er nå nummer 9 i eliteserien. Molde klatret opp til en tredjeplass etter fredagens seier.