MOLDE-AKTUELL: Mohamed Elyounoussi. Foto: NTB SCANPIX
MOLDE-AKTUELL: Fredrik Gulbrandsen. Foto: ARKIV
MOLDE-AKTUELL: Tommy Høiland. Foto: NTB SCANPIX

Moldes interesse for Tommy Høiland ble kjent før helga, og Ole Gunnar Solskjær bekreftet interessen etter kampen mot Sarpsborg.

Høiland hadde i likhet med resten av Sandnes Ulf en svart dag mot Brann i helga. Laget tapte 6-1 og Høiland fikk en kraftig smell i hodet. Han fullførte kampen — men etter kampen ble han dårlig. Trolig hadde spissen pådratt seg en hjernerystelse.

Tommy Høiland har kontrakt med Sandnes Ulf ut denne sesongen. Transfermarkt.de vurderer ham til å være verd ca 4 millioner kroner på overgangsmarkedet.

Håvard Nielsen den dyreste

Den andre spissen som skal være på Moldes blokk, er U21-spilleren Håvard Nielsen. 19-åringen har ikke fått det helt til i den østerrikske storklubben Red Bull Salzburg.

I dag skriver nettstedet Fotballposten.com at Ole Gunnar Solskjær og Molde er villige til å legge inn bud. Nielsen kom til Salzburg etter å ha gått fra Vålerenga i fjor sommer, og han står bokført med tre mål på 25 kamper.

Under U21-VM sa Håvard Nielsen til TV 2 at han trenger førstelagsfotball, og det får han ikke i Østerrike. Da mente han sjansen var stor for et klubbskifte.

Molde skal ikke være eneste klubb søm ønsker seg Oslo-gutten. En annen østerriksk klubb skal også være ute etter signaturen hans.

Håvard Nielsen er vurdert til 12 millioner kroner på markedet av Transfermarkt. Nielsens kontrakt i Salzburg går ut i juni 2016. ## Kjøper Elyounoussi?

Et tredje rykte kommer fra interne kilder i Molde fotballklubb. Mohamed Elyounoussi har imponert for Sarpsborg, og han spilte godt også mot Molde lørdag. Ryktene vil ha det til at han skal være nær en overgang til Molde. Den 18 år gamle norsk-marokkaneren har flere kamper på aldersbestemte landslag, og han debuterte i eliteserien som 16-åring. Så seint som i april ble fikk han Statoils talentpris.

Trener Brian Deane i Sarpsborg har tidligere ment at "Moi", som han kalles i Sarpsborg, om et par år vil være verdt nærmere 90 millioner kroner, og han synes at de henvendelsene som har vært rundt spissen har vært respektløse.

— De må forstå at vi ikke er idioter, sa Deane til Nettavisen, etter å ha mottatt bud fra en norsk klubb.

"Moi" har kontrakt ut 2014 og har ifølge Transfermarkt en verdi på 2,4 millioner kroner.

Molde har avvist at det er aktuelt å hente Elyounoussis klubbkamerat Øyvind Hoås tilbake til klubben.

Fra Lillestrøm?

Et fjerde tips er Lillestrøms Fredrik Gulbrandsen. 20-åringen spiller for Lillestrøm og har spilt på aldersbestemte landslag siden han var 15. Han ble tidenes yngste LSK-spiller da han debuterte som 16-åring.

I år har han scoret ett mål på 13 kamper for Lillestrøm.

Gulbrandsen er av Transfermarkt verdsatt til 4 millioner kroner. Han har kontrakt ut denne sesongen.

Full utenlandskvote

Molde har fylt opp utenlandskvoten, men trenger å styrke stallen fram mot en travel tid med både serie, cup og ikke minst spill i Europa. Derfor ser Ole Gunnar Solskjær i første rekke etter norske spillere. Om klubben skal hente utenlandske spillere, må noen av dagens utenlandske spillere enten selges eller leies ut.