SÖLDEN/OSLO: Etter en skuffende førsteomgang i sesongåpningen i Sölden, skulle Henrik Kristoffersen kjøre seg oppover resultatlistene fra en 9. plass. Det gjorde han forsåvidt, men en 8. plass var ikke det den norske alpinisten hadde håpet på før start.

— Det er for dårlig, det er ikke noe mer å si om det, sier en tydelig skuffet Kristoffersen til NRK etter løpet som ble vunnet av franske Alexis Pinturault.

Vil ikke si hva som er feil

Overfor Aftenposten forteller den norske profilen at ikke alt er som det skal være.

— Det er noe som er feil, men det vil jeg ikke fortelle dere, sier han.

- Har du en mistanke om hva det er?

— Ja, men det vil jeg ikke dele med dere.

Til slutt endte 22-åringen på åttendeplass, 1,92 sekund bak vinneren Alexis Pinturault fra Frankrike. Hjemmehåpet Marcel Hirscher kom på annenplass.

— Teknisk tror jeg ikke det er så halvgalt. Det kjennes bare fryktelig tungt ut på snart. Det er ikke helsen jeg sliter med. Jeg er både forbannet og skuffet, sier Kristoffersen til Aftenposten.

Jansrud kjørte ut

— Det er altfor langt frem til de to beste. Det er litt skremmende når du kjører så fort på trening. Jeg har aldri kjørt fortest på trening. Det har jeg gjort nå, sier Kristoffersen og er skikkelig lei seg etter at det hele var over.

Kjetil Jansrud lå på 20.-plass før annenomgang, men måtte vinke farvel til verdenscuppoeng da han kjørte ut like etter andre mellomtid.

Kjetil Jansrud kjørte ut i andreomgang i Sölden, på det som ikke var en spesielt god norsk dag. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix

– Jeg mistet trykket på innerskien og la meg inn. Så glapp ytterskien unna slik at jeg mistet balansen. Det virket som om jeg var litt i ubalanse der dette skjedde og fikk hånden nedi snøen; da gikk det galt. Det er slike ting som kan skje en gang iblant, forklarer Jansrud til NTB.

Han lå på 20. plass etter første omgang og forklarte kjøringen slik:

– Jeg kjørte bra fra midten av henget og ned, for da klarte jeg å slippe meg litt løs. Det var kjedelig med feilen jeg gjorde på toppen, for det kostet både tid og selvtillit. Selvtilliten er jo ikke kjempestor i storslalåm fra før.

Saken oppdateres

Hør den nyeste utgaven av Aftenpodden Sport, der blant annet Johaug-saken blir heftig diskutert: