«Pirates of Caribbean: Dead Men Tell No Tales» skulle etter planen ha premiere i juli 2015. Produsent Jerry Bruckheimer sier til Hollywood Reporter at beslutningen om å utsette filmen, skyldes manusarbeidet. Manusforfatter Jeff Nathansons skriver nå på et nytt manus etter at hans første utkast ble vraket.

— Vi har en skisse som alle elsker, men manuset er ikke ferdig, sier Bruckheimer og legger til at han håper filmen kan bli klar til sommeren 2016. Filmen skal lages i kjølvannet av «The Lone Ranger», som med en prislapp på 250 millioner dollar, rundt 1,5 milliarder norske kroner, var en av flere gigantsatsinger som floppet i sommer. Resultatet kan føre til at verdien av Disney-studioet nedskrives med 190 millioner dollar, ifølge Hollywood Reporter.

Dermed er det slett ikke utenkelig at prislappen på den kommende Pirates-filmen til Rønning og Sandberg har bidratt til utsettelsen. Prislappen på slike gigantprosjekter har gjerne kommet opp i 300 millioner dollar.

— Alt er en faktor. Vi ønsker et manus som alle har signert og et budsjett som alle har signert, sier Bruckheimer. (©NTB)