Kraftig uvær har ført til glatte veier og kolonnekjøring flere steder, særlig på fjellovergangene i sør. Trafikkoperatør Eirik Sundt Fredriksen anbefaler godt med mat og drikke for dem som må reise fredag kveld, men det beste er å utsette turen.

— Mitt råd er å vente til lørdag før du kjører over fjellet i Sør-Norge, sier Fredriksen til NRK.

Kombinasjonen kraftig vind og nedbør i form av regn eller snø gir vanskelige kjøreforhold i fjellet i hele Sør-Norge. I Oppland, Hedmark og Sogn og Fjordane vil fjellovergangene bli lokalt vanskelige, særlig utover ettermiddagen, opplyser Meteorologisk institutt i sitt siste OBS-varsel.

Statens vegvesen opplyser om kolonnekjøring på E134 over Haukeli, riksvei 9 fra Hovden til Haukeli og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet. Over Hardangervidda er riksvei 7 helt stengt, og det samme gjelder riksvei 13 Vikafjellet, det ventes heller ingen forandring i løpet av dagen. Fredag kveld stengte også E6 over Dovrefjell og fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet på grunn av uværet.

På Sørlandet er det varslet lokalt mye nedbør i løpet av fredagen. Den kraftige nedbørsmengden har også ført til at jordskredfaren har blitt høynet til nivå to av fire over hele Sør- og Østlandet, ifølge NRK. (©NTB)