Julaften 2008 er Jeanette Fotland fra Egersund hos faren sin på Kverneland for å feire jul. Hun er gravid med sitt første barn, men har ikke termin før 16. januar. Når hun reiser seg fra stolen i femtiden på ettermiddagen, merker hun at det begynner å lekke fostervann. Litt etter litt.

— Julaften ble litt spesiell, men jeg fikk spist julemat og pakket opp noen gaver. Klokken 21.45 dro vi til sykehuset, og var fremme et kvarter senere. Klokken 22.25 ble lille Angelica født, forteller Jeanette til Babyverden.

Reprise

To år senere er det igjen julaften. Jeanette har huset fullt av familie som skal feire både jul og Angelicas toårsdag, og hun er litt småstresset. I Jeanettes mage vokser en ny baby, og pussig nok er terminen også denne gang 16. januar.

LES OGSÅ:

Sjekk hvilken termin du har - terminkalkulator

- Plutselig hørte vi babygråt fra strømpebuksa

Marcus blir tre år på julaften, og storesøster Angelica fem år. Foto: Privat

— Jeg skulle ta meg en dusj før middagen, men da jeg kom inn på kjøkkenet gikk vannet. Det ble jo rene reprisen på julen for to år siden. Vi hadde ikke egen bil, og sykehuset ville ikke sende ambulanse. Så med en times reisetid, endte vi opp med å kjøre med taxi, forteller Jeanette.To ganger på julaften. Hva tenkte du da du merket at fødselen var i gang den andre gangen?

— Det var jo litt leit, for Angelica ble jo to år denne dagen. Og de andre feiret jul mens vi var på sykehuset, sier julemammaen.

Magisk dato

Men så ser det ut til at 24. desember er en magisk dato for ekteparet Fotland. Det var nemlig akkurat på denne dagen for seks år siden at Jeanette og Glenn forlovet seg. Det er med andre ord lett for familien å holde orden på bursdager og merkedager.

— Glenn har også to barn fra før, og datteren hans ble født på hans 30-årsdag. Så det er mange merkedager på én gang hos oss, smiler hun.

Reaksjonene uteblir ikke når Jeanette forteller andre om sine to julebabyer.

— Det er ikke noe jeg pleier å snakke veldig mye om, men når temaet kommer opp har alle noe å si. Det går gjerne i kommentarer som at «det skal ikke gå an», «det er helt utrolig» og «det er ikke mulig!», sier Jeanette.

Bursdagsfeiring

Selve bursdagsselskapet for barna vil denne gangen bli utsatt til januar. Men en liten feiring på julaften blir det for familien på fire.

Også i framtiden tror hun at hun vil finne en egen dag til å feire barnas bursdager, slik at de får en egen markering. Angelica har begynt å forstå at hun og broren er litt spesielle.

— Hun går rundt og forteller at hun og Marcus har bursdag - på samme dag. Og hun gleder seg til de skal ha selskap og få gaver. Angelica er også veldig opphengt i julen og gleder seg enormt, sier Jeanette.

Les også:

Slik lager du verdens beste bursdagsfest

De kuleste tema-bursdagene

Alt du trenger å vite om vannavgang

fodselsdag2-CqiSal6Itx.jpg

Denne tabellen ble laget som et prosjekt i 2004. Det finnes ikke nyere tilsvarende tabeller, men den gir en pekepinn på hvor uvanlige enkelte bursdager var.

Familien Fotland tre dager etter at Marcus ble født. Mamma Jeanette holder Marcus, mens julejenta Angelica sitter på pappa Glenns fang. Til venstre er Glenns sønn Lars Even. Glenns datter Sunniva, som er født på Glenns 30-årsdag, var ikke med på bildet. Foto: Privat

Artikkelen er skrevet av Babyverden.no.