Franskmannen vitnet mandag for Asker og Bærum tingrett via videolink. Holveck gjorde det klart at han var overrasket over at Stabæk i det hele tatt fikk en overgangssum for Gunnarsson da angriperen forlot klubben i juli 2011. — Med tanke på hans sportslige prestasjoner hos oss, trodde vi ikke at han ville bli videresolgt. Vi ble veldig overrasket. Vi syntes 1 million kroner virket som en meget god pris, for det var betydelig dyrere enn vi selv solgte ham for til Stabæk.

Gunnarsson floppet totalt i Frankrike og ble bare værende ett år i Nancy. Faktisk tapte klubben penger på å selge ham. Gunnarsson fikk 350.000 euro (2,8 mill. kroner) i sluttvederlag. Samtidig var overgangssummen fra Stabæk kun 75.000 euro (600.000 kroner).

— Vi forsøkte fra sommeren 2009 å selge og låne ut Gunnarsson, men fikk ikke napp. Vi solgte ham til Stabæk for en latterlig sum. Når vi gjør overganger der vi selger spillere så billig, forsøker vi å beholde 50 prosent (ved videresalg). Det gjorde vi av prinsipp, for vi var klar over at han var nesten 30 år og hadde dårlig fysikk, forklarte Holveck.

Aktoratet forsøker å bevise at Stabæk forhandlet prisen for Gunnarsson ned til et uriktig nivå for å betale minst mulig videre til Nancy. Bærumsklubben endte opp med å betale Holvecks klubb totalt 1,6 millioner kroner i kompensasjon, men Nancy-lederen forklarte for retten at han ikke har inntrykk av at Stabæk noen gang har innrømmet at summen klubben fikk fra Vålerenga var høyere enn 1 million. (©NTB)