STAVANGER : De mest alvorlige punktene i tiltalen gjelder tilfeller av seksuell omgang og seksuell handling med barn under 16 år. For disse punktene erkjenner han ikke straffskyld. Birkedal er også tiltalt for å ha lurt seks gutter i alderen 15 til 17 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd foran webkamera og i flere tilfeller tatt bilder eller film av dette og for fire tilfeller der han smugfilmet unge menn som dusjet eller badet hjemme hos han. Ni av disse forholdene har Birkedal erkjent seg skyldig i.

Helt siden han ble pågrepet i mars i fjor har Birkedal innrømmet å ha smugfilmet unge menn i dusjen hjemme hos ham selv.

Da det ble kjent at han hadde utgitt seg for å være tenåringsjenta «Mona Hoftun» på internett, la Birkedal kortene på bordet om dette også.

Første vitne i saken er gutten, nå 18 år gammel, som hevder at Birkedal hadde seksuell omgang med ham på Hotel Royal Christiania i Oslo en gang i siste halvdel av juli 2008. Birkedal var på den tiden formann i FpU og gutten, som da var 15 år, var med på FpUs sommerleir.