USAs president Barack Obama kunngjorde før helgen at lovverket som regulerer myndighetenes overvåking av amerikanske borgere, skal endres for å sørge for mer åpenhet.

— USAs president anerkjente Edward Snowdens rolle som varsler ved å kunngjøre planer om å reformere Amerikas globale overvåkingsprogram, sier Assange i en kommentar.

Den tidligere etterretningsanalytikeren Snowden er siktet for spionasje og ettersøkt i USA etter at han avslørte store mengder hemmelig informasjon om etterretningsorganisasjonen NSA.

— Dette var en slags seier for Edward Snowden og hans mange tilhengere. Som Snowden selv har sagt, er hans største bekymring at ingenting skulle skje etter avsløringene. Men reformer er i ferd med å ta form, og derfor står presidenten, og befolkningene i USA og resten av verden, i takknemlighetsgjeld til Snowden, skriver Assange i en kommentar på WikiLeaks nettsider.

Snowden er blitt innvilget midlertidig asyl i Russland, som har nektet å innfri USAs krav om å utlevere 30-åringen.

— Faktum er at uten Snowdens avsløringer, hadde ingen visst om programmene og ingen reformer ville ha blitt iverksatt, mener Assange. (©NTB)