KRISTIANSAND: – Hvis noen synes Pink var tøff i trynet i fjor, så kommer Kelis til å være enda tøffere. Hun er blant de råeste og tøffeste i bransjen og et navn som er kjent for de aller fleste, sier Leif Fosselie.

Den daglige lederen i Palmesus AS er svært fornøyd med å presentere tre utenlandske, større navn til sommerens festival på Bystranda 15. og 16. juli. I tillegg til nevnte Kelis og rockebandet The Dandy Warhols kommer Far East Movement. Hip hoperne har solgt millioner av plater verden over og gledet kidsa med låter som «Like a G6» og «Rockeer». Nå kommer de til Bystranda for å skape festivalstemning.

Avlyste Quart

Kelis har derimot vært booket til Quart i både 2004 og i 2006, men avlyst begge gangene.

– Ja, jeg er klar over at hun avlyste da, men vi stoler på agenten og manageren, så vi er ikke bekymret for at det skal skje igjen, sier Fosselie.

Kelis Jones ga ut debutalbumet «Kaleidoscope» i 1999. Singelen «Caught out there» (også kjent som «I hate you so much right now») fikk heftig rotasjon verden over. Det store gjennombruddet kom i 2003 med albumet «Tasty» og ikke minst singlene «Milkshake» og «Trick me». Hun har til sammen gitt ut fem album, har to grammy-nominasjoner, toppet Billboard og turnert med både U2 og Britney Spears. Hennes siste album «Flesh Tone» kom ut i fjor.

Brennhete i USA

– Far East Movement er brennhete i USA og kommer med ny skive til høsten. De har jobbet med alt som kan krype og gå av artister og er nå aktuelle med en låt de har laget med Snoop Dogg, sier Fosselie.

Foto: Scanpix

Også Lars Vaular kommer til Bystranda i sommer. Han opptrådte også i fjor og Fosselie sier de rett og slett måtte få den bergenske rapperen tilbake.– Lars hadde en helt sinnssyk konsert. Han gikk på scenen etter Datarock, men greide likevel å løfte opplevelsen enda et hakk opp. Vi har fått mange forespørsler fra publikum om vi ikke kunne få han tilbake.

Dyktige rappere

Artist Salvador fra Kristiansand har flyttet til Oslo og kommer med ny plate. Salvador Sanchez Foto: Joakim S. Enger Foto: Joakim S. Enger

Salvador Sanchez ble bekreftet til festivalen før jul. Fosselie gleder seg til å se både Vaular og Sanchez på Bystranda.– Vi mener vi har Norges to beste hip hoppere på scenen i år. Salvador sitt nye album har blitt skamrost både av kritikere og fans og han var også nominert til Spellemann.

The Dandy Warhols er et av Fosselies egne favorittband. Amerikanerne, som har kalt opp bandet sitt etter kunstneren Andy Warhol, har holdt på helt siden 1993. Deres største hits er kanskje låten «Bohemian like you».

– De har massevis av hits og er store både i USA og Europa. Det er vanskelig å stå stille når man hører på dem, og slik det ser ut nå er Palmesus den eneste konserten de gjør i Europa i sommer, sier Fosselie.

Kjente DJ’s

Palmesus bekrefter også at dj-ene Fedde Le Grand fra Nederland og Quentin Mosimann fra Frankrike/Sveits kommer til Bystranda. Førstnevnte har toppet lister og høstet priser over hele Europa. På listen over samarbeidspartnere finnes blant annet Madonna og Robbie Williams. Quentin Mosimann er nok mer ukjent for det norske publikummet, men er stor i Frankrike og Sør-Europa.

– Quintin kommer til å overraske folk når han står på scenen. Han er også musiker og artist i tillegg til dj. Vi så han i Miami sist måned og han byr på en liveopplevelse som har mer til felles med rockestjerner enn tradisjonelle dj-er, sier Leif Fosselie.