De første som nå får gleden av lese"Pippi Langstrømpe feirer jul" etter nyoppdagelsen, er medlemmer av Astrid Lindgren-selskapet. Historien blir nemlig trykket som en ekstra julepresang i neste nummer av medlemsbladet.Jeg ramlet over denne lille historien for et par måneder siden, og har holdt det for meg selv, forteller bibliotekar Lena Törnqvist. Hun er sekretær i Astrid Lindgren-selskapet og har i mange år brukt mye av sin arbeidstid på å gå gjennom Lindgrens produksjon.

Historien om Pippis jul dukket opp ved en tilfeldighet, da Törnqvist lette etter bilder til en utstilling av illustrasjoner til den folkekjære forfatterens bøker. Historien ble skrevet i 1949 til et barneblad. På baksiden av historien var en papirdukke av Pippi.

Dette har sannsynligvis ført til at de fleste eksemplarene av historien er blitt klipt i stykker. Da historien ble skrevet, var alle de tre bøkene om Pippi Langstrømpe og bildebøkene om henne utgitt. Figuren var svært populær, og Lindgren gikk med på å skrive små ekstrahistorier med Pippi i sentrum.