Det er like mange som vanligvis forsvinner i løpet av et helt år. Flere av barna risikerer å havne i prostitusjon og andre utsatte situasjoner, ifølge Migrationsverkets barneekspert.

— Hvordan skal du skaffe mat? Hvordan skal du skaffe penger? For at en voksen skal gi deg penger, vil de kanskje kreve en motytelse, som at barna skal utføre seksuelle tjenester eller begå kriminalitet, sier Kjell-Terje Torvik til avisen.

Over hele Europa er det stadig flere mindreårige flyktninger og migranter som lever alene uten familie. Mange av dem ender opp som narkolangere og prostituerte.

Europol anslår at så mange som 10.000 barn har forsvunnet fra asylmottak, men ingen har oversikt over det nøyaktige antallet.

I 2015 var nesten 90.000 av asylsøkerne som ankom EU, mindreårige uten familie, ifølge Eurostat. Det er rundt ni ganger så mange som tre år tidligere. Om lag halvparten forlater asylsentrene i løpet av de to første dagene etter ankomst, opplyser organisasjonen Missing Children Europe til nyhetsbyrået AP. (©NTB)