Det kan bety at den såkalte «Brustad-bua» blir historie — 14 år etter at loven først trådte i kraft, skriver VG.

Brustad-bu-reglene som trådte i kraft i 1999, fikk navnet sitt etter daværende barne- og familieminister Sylvia Brustad, sier at butikker som ønsker å holde åpent på søndager ikke kan være større enn 100 kvadratmeter. Bensinstasjoner kan være opptil 150 kvadratmeter.

I Arbeiderpartiets programutkast, som offentliggjøres mandag, kommer det fram at partiet ønsker å se på åpningstidsbestemmelsene i varehandelen på nytt.

Partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen, innrømmer at «Brustad-bua» kan være historie hvis partene i arbeidslivet blir enige om det.

— Vi tar initiativ til at det kan forhandles fram en løsning. Bondevik-regjeringen vedtok på eget grunnlag å endre åpningstidsloven i 2003. Men vi ønsker å gjøre dette i nært samarbeid med partene i næringslivet, sier Johansen.

I Fremskrittspartiet møtes snuoperasjonen med jubel.

— Dette er svært gledelige signaler som nå kommer fra Arbeiderpartiet. Vi har fremmet forslag om søndagsåpne butikker flere ganger di siste årene og senest nå i høst. Vi har kun fått støtte fra Høyre, sier stortingsrepresentant og 1. nestleder i Stortingets familie- og kulturkomité, Solveig Horne.

— At vi har en ordning med at det er lov å selge mat på helligdager og søndager bare butikken er liten nok er for oss helt uforståelig, sier Horne.