Over 30 palestinere ble drept i israelske angrep i løpet av torsdagen, samtidig som militante palestinere skjøt raketter mot Jerusalem og det sørlige Israel, uten å volde særlig skade.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon hadde torsdag innkalt FNs sikkerhetsråd til et hastemøte der han kom med en sterk oppfordring til partene om å inngå våpenhvile.

Ifølge Ban er over 550 raketter skutt mot Israel de tre siste dagene, mens Gazastripen er blitt rammet av over 500 israelske luftangrep som har krevd 88 liv, mange av dem sivile.

De palestinske rakettangrepene har gjort liten skade, trolig som følge av et avansert og velfungerende israelsk rakettskjold. Torsdag ble fire raketter avfyrt mot Jerusalem, to av dem ble stanset av rakettskjoldet, mens to andre landet i åpent terreng i nærheten av israelske bosetninger på den okkuperte Vestbredden. Et større antall raketter ble også rettet mot sentrale og sørlige deler av landet, og i Beer Sheva i Negev-ørkenen ble et hus truffet.

Blant dem som ble drept på Gazastripen torsdag, var sjefen for Hamas' rakettlager, ifølge det israelske forsvaret IDF. Avisen Haaretz melder at det er den første høytstående militante palestineren som er drept hittil. (©NTB)