— Det siste året har gått over all forventning. Jeg har nok ikke helt klart å forstå hvor bra det har gått på så kort tid. Det er jo under et år siden jeg gav ut min første single. Akkurat nå prøver jeg bare å nyte det så godt jeg kan, skriver Sondre Alvestad som går under artistnavnet Sonny Alven til Fædrelandsvennen.

Stor suksess

På bare et år har det skjedd mye for UiA-studenten fra Bergen. Først plukket Universal i Sverige opp en av remiksene hans på Soundcloud. Deretter fikk han kontrakt med Universal i Norge. Før jul kom singelen «Our Youth» ut. I skrivende stund er låta spilt over 12 millioner ganger på Spotify. Og Spotify har trukket fram Sonny Alven som en av artistene det er verdt å følge med på i år.

Nå strømmer jobbene på for Alvestad, som er såpass travel at han kun har tid til å svare på Fædrelandsvennens henvendelser på e-post.

Brukes av Pepsi

Han skriver følgende om hvordan «Our Youth» ble til:

— «Our Youth» startet som en instrumental jeg lagde. Etter hvert sendte vi den til Emmi som er vokalist på låten. Det hele gikk ganske så fort egentlig, da det også ble klart at låten skulle være med i en reklamefilm for Pepsi. Jeg er superfornøyd med hvordan låten ble, og føler meg veldig heldig som fikk med Emmi.

Se musikkvideoen her:

— Du spiller på Bylarm torsdag. Hva kan det gjøre for deg?

— Å spille på Bylarm blir nok veldig gøy. Det er jo en slags prestisje å få være med der, da det er mye bransjefolk både fra innland og utland som er å ser på. Jeg håper jo så klart at det kan åpne noen nye dører, man vet jo aldri.

Laptop-student

I 2013 begynte Sondre Alvestad på en bachelorgrad i elektronisk musikk ved Universitetet i Agder (UiA) med laptop som hovedinstrument. Det har absolutt påvirket karrieren hans, mener han:

Sondre utmerket seg tidlig som et stort talent

— Da jeg begynte på skolen, var jeg fast bestemt på at jeg skulle satse alt på musikken i de tre årene jeg gikk der. Hvis jeg ikke var kommet noen vei på tre år, ja da skulle jeg finne på noe annet. Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg bestemte meg for å satse. Det har vært veldig givende å kunne samarbeide med andre studenter på skolen, og ikke minst få tilbakemelding på ting man jobber med.

Men siden det har gått så bra, ser det ikke ut til at studenten får fullført bachelorgraden denne våren.

— Men målet er absolutt å fullføre den på et tidspunkt, skriver han.

- Stort talent

Jon Marius Åreskjold er læreren til Sondre Alvestad på UiA. Han er imponert over eleven sin.

— Det er flere på laptop-linja som er dyktige og gitt ut musikk internasjonalt, men Sondre utmerket seg tidlig som et stort talent. Han er veldig hardtarbeidende. Det han kommer med nå framover har jeg veldig sterk tro på. Han er allerede utrolig god, og blir bare bedre og bedre for hver time vi har.

Jeg hadde lyst til å vise en litt annen side av meg selv

Denne våren slipper Sonny Alven sin første EP. Den består av fire låter, og Alvestad mener de er mørkere og mer melankolske enn hans tidligere låter.

— Jeg hadde lyst til å vise en litt annen side av meg selv, så disse fire låtene ble utfallet. Jeg er veldig fornøyd selv, og veldig spent på hvordan det blir tatt imot, skriver han.