Rundt 100 personer, mesteparten kurdere, deltok i demonstrasjonen. Også i andre europeiske land var det demonstrasjoner.

Demonstrasjonen utenfor Stortinget pågikk hele natt til tirsdag. Ved 12-tiden tirsdag meldte Oslo politidistrikt at demonstrantene var i ferd med å avslutte demonstrasjonen.

— De samlet seg på Løvebakken. Vi vurderte først om de skulle fjernes, men det var greit for Stortinget at de oppholdt seg der, så da avventer vi situasjonen. Ved 2-tiden fikk de mat og dyner. Det hele går pent og pyntelig for seg, fortalte operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

Demonstrantene viftet med kurdiske flagg og fordømte det de mener er Tyrkias støtte til Den islamske staten (IS). De manet til støtte for den strategisk viktige grensebyen Ayn al-Arab, som kurderne kaller Kobani. Byen er i ferd med å erobres av IS.

Byens 160.000 kurdiske innbyggere har de siste ukene flyktet over grensen til Tyrkia, mens den kurdiske YPG-militsen forsøker å stanse IS-soldatenes framrykking. (©NTB)