Listhaugs folkekirke er en kirke hvor også de som trives i det brune grumset på ytterste høyre fløy skal kunne føle seg hjemme. Og så vil Listhaug ha seg frabedt det hun betegner som en utidig innblanding. Det hadde vært så mye mer bekvemt med en kirke som forholdt seg taus når flyktningpolitikken til Frp krenker menneskeverdet og bryter med menneskerettighetene.

Kristne verdier

Politikken Frp har stått for, og står for, har aldri hatt kristne verdier som utgangspunkt. Og nå har i tillegg Listhaug, og Frp, med sin inhumane fremferd i flyktningpolitikken distansert seg ytterligere fra kirkens verdier. Når kirken så markerer sitt ståsted feiltolker Listhaug det som venstrepolitikk.

Listhaug og Frp har lenge stått for en flyktningpolitikk blottet for medmenneskelighet, barmhjertighet, og nestekjærlighet. Fraværet av anstendighet har vært total. Så har den da og fått sterk kritikk fra mange hold. Bl.a. har FNs høykommissær for flyktninger vært krystallklar på at norsk flyktningpolitikk på flere områder bryter med menneskerettighetene. Og Europarådet har påpekt at vi med de foreslåtte innskjerpelser bryter med våre internasjonale forpliktelser. Kritikken har ikke gjort inntrykk innad i Frp, der er holdningen at det er helt greit å være uenig med FNs høykommissær for flyktninger. Og med hensyn til menneskerettigheter så anser man i Frp-rådene fra UNHCR kun som veiledende.

Inhuman flyktningpolitikk

Frp har riktignok en lang tradisjon for en inhuman flyktningpolitikk, men nå tas det til helt nye høyder. Nylig har Oslo Frp enstemmig vedtatt å kriminalisere asylsøkere, og internere dem. Ingen som kommer til landet skal lenger kunne få permanent opphold, og mennesker fra bl.a Afrika, Asia, og Sør Amerika skal ikke lenger kunne søke om asyl i Norge. Frp har med dette levert en søknad om å avvikle Norge som rettsstat. Vi kjenner i dag gufset fra 30-tallet. Hva blir det neste fra partiet hvor det nå tilsynelatende konkurreres i de to disiplinene ytterliggående, og inhuman?

Innlegget er forkortet. Red