Glenn kjempet en modig kamp de siste ukene, men dessverre bukket han under for komplikasjoner fra leddgikt, akutt ulcerøs kolitt og lungebetennelse, heter det i en melding på Eagles' nettsted mandag kveld.

Frey, som iblant også var vokalist i bandet, var med på å grunnlegge Eagles i 1971. Etter bandets oppløsning nøt han en vellykket solokarriere på 1980-tallet.

Blant Freys hitlåter er «You Belong to the City», kjent fra TV-serien Miami Vice, og «The Heat Is On» fra filmen «Beverly Hills Cop».

– Ord kan ikke beskrive verken vår sorg eller vår kjærlighet og respekt for alt han har gitt oss, sin familie, musikkmiljøet og millioner av fans verden over, heter det i minneordet på bandets nettsted.

Freys familie takker alle som hjalp Glenn i kampen mot sykdommen, og som håpet og ba for at han skulle bli frisk.

Meldingen om Freys død avsluttes med teksten til låta «It's Your World Now» fra Eagles-albumet «Long Road Out of Eden». Frey låta skrev sammen med Jack Tempchin.

Glenn Frey spilte for flere tusen norske fans med Eagles-medlemmene Don Henley, Joe Walsh og Timothy B. Schmit både i Oslo og Stavanger sommeren i 2011. Da var de fortsatt på «Long Road Out of Eden»-turneen, som ble påbegynt i 2008 – året etter at de ga ut albumet som var deres første på 28 år.