— Ingen av dem erkjenner straffeskyld, sier etterforskningsleder Petter Sandell i Kristiansand-politiet til Fædrelandsvennen.

Ranet skal ha blitt begått i halv ti-tiden onsdag morgen. Tre menn skal ha oppsøkt en mann i 50-årene i hans leilighet på Gimlevang. Han har forklart at de ikke ringte eller banket på, men gikk rett inn den ulåste døra.

— Slik politiet oppfatter det har de vært ute etter opplysninger. I det de kom inn slo de ham i hodet, og før de gikk de med seg bankkortet hans og mobiltelefonen, sier Sandell.

Mannen skal ha visst hvem en av de tre var fra før. Sandell ønsker ikke å kommentere hva de ubudne gjestene ville ha ut av ham.

— Men visse miljøer er villige til å bruke vold for å få tak i opplysninger, sier Sandell.

Pågrepet i bil

Politiet rykket ut med flere patruljer etter å ha blitt varslet om ranet. På formiddagen ble en av de angivelige gjerningsmennene pågrepet i en bil i Kristiansand sentrum.

Ved tolv-tiden aksjonerte væpnet politi mot et hus i Gimleveien, i samme område som leiligheten til ransofferet.

Her ble tre menn og en kvinne pågrepet. To av mennene er siktet for å ha stått bak ranet, den siste for medvirkning.

Kvinnen er fått status som vitne og ble løslatt onsdag ettermiddag.

Kjenninger

Alle de siktede er i 20-30-årene og kjenninger av politiet. Det er ikke tatt stilling til om noen skal varetektsfengsles. Både fornærmedes lommebok mobiltelefon ble funnet på en av de siktede.

På kort tid har det vært flere ran i Kristiansand. Natt til fredag 4. mars tok maskerte menn seg inn i en leilighet i Kristiansand sentrum og truet til seg penger.

To menn ble pågrepet i saken, men ble løslatt samme dag. Saken etterforskes fortsatt, og politiet setter ikke ranet i sammenheng med ranet på Gimlevang.

Tirsdag 8. mars ble en person frarøvet 150 kroner av to personer i 30-årene i undergangen ved Samsen kulturhus. Her har politiet ingen mistenkte.