Thor Hushovd møter Vibeke Skofterud og Andreas Håtveit i finalen av Mesternes Mester på NRK lørdag Foto: Roy Darvik
Dag Otto Lauritzen vant den første sesongen av "Mesternes Mester" i 2009. Nå tror han at Thor Hushovd kan bringe nok en seier med hjem til Grimstad. Foto: Roald, Berit
Disse deltok i sesong 7 av "Mesternes Mester": F.v. Anette Sagen, Thor Hushovd, Jan Åge Fjørtoft, Roy Johansen, Anne Jahren, Vibeke Skofterud, Andreas Håtveit, programleder Dag Erik Pedersen. Foran: Siri Eftedal Seland, Bjørn Maaseide og Ragnhild Gulbrandsen. Foto: Roy Darvik

Lørdag er det finale i «Mesternes Mester» på NRK 1. Der møter Thor Hushovd Vibeke Skofterud og Andreas Håtveit. Allerede er det flere som peker på Hushovd som en favoritt. Det gjør også Dag Otto Lauritzen som vant «Mesternes Mester» i 2009. — Jeg synes han er den sterkeste favoritten i finalen. Han har gjort det veldig bra i konkurransen. Jeg tror at han vinner, sier Lauritzen til Fædrelandsvennen.

Tror på Thor

- Hva skal til for å vinne en slik konkurranse?

Dag Otto Lauritzen vant den første sesongen av "Mesternes Mester" i 2009. Nå tror han at Thor Hushovd kan bringe nok en seier med hjem til Grimstad. Foto: Roald, Berit

— Du må være fra Grimstad, og du må være syklist. Det hadde jo vært veldig gøy om det var to fra lille Grimstad som vant «Mesternes Mester», svarer en lattermild Lauritzen og fortsetter: - Jeg tror at en av motivasjonsfaktorene til Thor er at han ikke vil komme som nummer to, siden jeg ble nummer én. Så han skal få høre det om han ikke vinner! Nå forventer jeg at han skal stille i «Skal vi danse». Der kom jeg som nummer tre, så der kan han jo faktisk slå meg.

Litt mer alvorlig, sier han at Hushovd har flere styrker i konkurransen:

— Thor er en kraftig gutt i forhold til mange andre syklister. Thor har styrke, utholdenhet og stahet. Han er dedikert, fokusert og har kondisjon. Han har alt som skal til for å vinne, sier Lauritzen som også skryter av innsatsen til Vibeke Skofterud, den eneste kvinnen i finalen.

Denne uka er Dag Otto Lauritzen i Jordan for å spille inn en ny sesong med «På tur med Dag Otto».

Thor Hushovd møter Vibeke Skofterud og Andreas Håtveit i finalen av Mesternes Mester på NRK lørdag Foto: Roy Darvik

— Vil gjøre det best muligThor Hushovd selv sier følgende om finaleplassen:

- Jeg er selvfølgelig fornøyd med å ha kommet til finalen. Når man melder seg på et slikt program, så vil man jo gjøre det best mulig.

- Hva tenker du om konkurransen fra Vibeke Skofterud og Andreas Håtveit?

— Begge er sterke konkurrenter. Andreas er som jeg spådde på forhånd en allsidig utøver. Vibeke er en skikkelig tøffing, og det er veldig gøy at hun er med i finalen.

- Skikkelig smell

I semifinalen som ble sendt i to programmer, var deltakerne gjennom en rekke harde øvelser. Hushovd beskriver øvelsene som beinharde. I konkurransen Kronidioten skulle deltakerne hoppe over og under så mange hinder som de kunne. Hushovd vant denne konkurransen og sa følgende etterpå:

- Jeg åpnet som om jeg fremdeles var aktiv syklist. Jeg gikk på en skikkelig smell for jeg har ikke trent intervaller på ett år. Jeg har ikke vært så sliten siden jeg var aktiv syklist.

- Er konkurranseinstinktet like sterkt i «Mesternes Mester» som da du var aktiv?

— Hele settingen var at det var en hyggelig gjeng som koste seg sammen. Vi hadde det gøy og lekte helt fram til konkurransen. To minutter før konkurransen starter konkurranseinstinktet. Man må huske på at dette faktisk bare er lek og gøy, Men man gir alt.

«Skal vi danse» er uaktuelt

- Dag Otto Lauritzen utfordrer deg til å stille i «Skal vi danse». Er det aktuelt?

- Nei, det kan jeg si her og nå at ikke er aktuelt, svarer Thor Hushovd.

Når finalen sendes lørdag kveld får han selv ikke fulgt med. Da er syklisten nemlig på skiferie i Østerrike.