Hilde Brunvand Nordvik tar over etter Lars Petter Maltby som administrerende direktør ved Saint-Gobain Ceramic Materials AS i Lillesand og Arendal. Foto: Saint-Gobain Ceramic Materials

— Jeg har aldri tenkt over at det skal være noe spesielt med kvinner i lederposisjon. I oppveksten lærte jeg at jenter kan gjøre alt. Min mor var rektor og personalleder i Kristiansand kommune, og så er jeg jo litt stolt av at min oldemor, Anna Brunvand, var første kvinne i Kristiansand bystyre i 1901, sier Hilde Brunvand Nordvik (49).

Ganske snart tar hun over som administrerende direktør ved prosessindustribedriften Saint-Gobain Ceramic Materials AS, som har cirka 220 ansatte ved sine to fabrikker i Lillesand og Arendal. Forgjengeren, Lars Petter Maltby (54) blir værende ut juni, før han tar fatt på å lede Eyde-klyngens nye satsing på forskning og utvikling.

Hilde Brunvand Nordvik tar over etter Lars Petter Maltby som administrerende direktør ved Saint-Gobain Ceramic Materials AS i Lillesand og Arendal. Foto: Saint-Gobain Ceramic Materials

Sivilingeniør og industrimenneskeHilde Brunvand Nordvik er utdannet sivilingeniør i metallurgi fra NTH i Trondheim. Fra 1992 til 2000 arbeidet hun ved Institutt for energiteknikk på Kjeller. Fra 2001 til 2008 hadde hun en lederstilling hos Elkem Research på Fiskaa, før hun begynte hos mineralprodusenten og gruveselskapet Sibelco Nordic i Lillesand i 2008 — inntil virksomheten ble lagt ned og hun rykket opp i den nordiske konsernledelsen.

Fra oktober 2013 har hun vært hos Saint-Gobain Ceramic Materials. Tittelen til nå har vært «Operational Manager», som vel må oversettes med produksjonssjef.

Sikkerhetspris

Ganske nylig meldte Fædrelandsvennen at Saint-Gobain var utropt til vinner av den nasjonale «Sikkerhetsprisen 2015 for smelteverk», etter å ha fått samme pris også i 2012. Hilde Brunvand Nordvik må nødvendigvis ha vært sentral i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet som ledet fram til utmerkelsen. Så er hun da også opptatt av temaet da Fædrelandsvennen tar kontakt.

La meg presisere at Hilde ikke ble valgt til jobben fordi hun er kvinne, men på grunn av lederkompetansen.

— Hms er fundamentalt viktig, ikke minst i en bedrift med så mye tungt utstyr som vår. Mitt mål er at vi skal ha null skader fordi vi ønsker det selv. Ellers er det viktig for meg at alle ansatte opplever kontinuitet og forutsigbarhet. Da hjelper det godt at Saint-Gobains stab i seg selv utgjør et fantastisk dyktig støtteapparat. Når det gjelder kvinneaspektet, mener jeg kort og godt at det er bra at det blir flere kvinnelige toppledere, sier Hilde Brunvand Nordvik.

Hun blir sekundert av Lars Petter Maltby:

— Helt enig. Det er verdifullt at kvinnelige ledere trer fram. Og la meg presisere at Hilde ikke ble valgt til jobben fordi hun er kvinne, men på grunn av lederkompetansen.

Kristiansandsjente

Hilde Brunvand Nordvik har også opphold i Tanzania og Canada bak seg. Nå bor kristiansandsjenta på Søm i Kristiansand med familien. Den består av mannen Magne Nordvik - administrerende direktør ved Hydro Vigelands Brug i Vennesla - og tre barn på 21, 18 og 16 år. Hytta på Langenes benyttes visst flittig.