Tirsdag mottok politiet den foreløpige rapporten fra Gades Institutt. Ifølge TV 2 viser den at 22-åringen trolig druknet, men politiet ønsker ikke å si noe om dødsårsaken.

— Rapporten og etterforskningen så langt gir ikke noe klart svar på hva som har skjedd med Veronica. Vi vil av hensyn til etterforskningen ikke gi noen opplysninger fra obduksjonen. Vi vil av samme grunn heller ikke gå ut med dødsårsaken, skriver Sogn og Fjordane politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Der heter det videre at politiet ikke kan konkludere med at det ligger noe kriminelt bak den unge kvinnens død, men at det er én av flere muligheter.

— Dette er hovedårsaken til at fortsatt etterforskning av så vel taktisk som teknisk art er nødvendig. Hensikten er å klarlegge hendelsesforløp og årsaksforhold bak dødsfallet, skriver politiet. Saken etterforskes som et mistenkelig dødsfall.

22 år gamle Stegegjerdet ble sist sett lørdag 25. oktober og meldt savnet tre dager senere da hun ikke møtte opp til en avtale. Fredag ble hun funnet død i Barsnesfjorden, like ved der hun bodde i Årøy i Sogndal. (©NTB)