Hønefoss/Oslo: Etterforskningen, som har pågått siden begynnelsen av 2016, har avdekket flere saker knyttet til alvorlige brudd på våpenlovgivningen, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

– Politiet har som en følge av etterforskningen så langt siktet en rekke personer. To personer har vært varetektsfengslet fra april til august i saken, sier politiadvokat Hans-Petter Aasen i Sør-Øst politidistrikt.

Automatvåpen

Det dreier seg om alt fra tunge automatvåpen til pistoler og revolvere, og både fungerende våpen og våpen som lett kan gjøres funksjonsdyktige.

Dette er noen av våpnene som politiet har beslaglagt. Foto: Foto: Politiet / NTB scanpix

Hos de to som har vært varetektsfengslet, er det ifølge politiet gjort beslag av mellom 500 og 600 våpen. De er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 191 som omfatter grov ulovlig befatning med våpen og har en strafferamme på seks års fengsel.Saken involverer personer både fra Hønefoss-regionen og landet for øvrig, opplyser politiet, som ikke vil kommentere hvordan de involverte forholder seg til siktelsene.

Ulike miljøer

Det dreier seg både om personer som er kjent for politiet fra tidligere og personer som ikke er det, og saken har forgreninger til flere ulike miljøer.

– Dette er en alvorlig sak som involverer et stort antall mennesker. Beslagene er så store at det viser at håndteringen og oppbevaringen har et særdeles stort omfang. Som en følge av saken og godt politiarbeid er det rullet opp saker flere steder i landet. Dette er en svært alvorlig sak, og det er svært viktig for politiet å finne opphavet til de ulike våpnene og våpendelene, sier politiadvokat Aasen.

Etterforskningen er i en avsluttende fase, og derfor vil ikke politiet kommentere detaljer. Saken omtales som en av de største som er rullet opp i nyere tid. (©NTB)