Våpenhvilen hadde vart i nesten sju dager da Syrias hær mandag ettermiddag konkluderte med at den ikke lenger har livets rett. Få timer senere ble rundt 20 vogntog med nødhjelp til 78.000 mennesker bombet i flyangrep utført av syriske eller russiske jagerfly.

Natt til tirsdag pågikk det en rekke luftangrep og beskytning mellom flere fronter i Syria, blant annet i storbyen Aleppo, de opprørskontrollerte østlige bydelene i hovedstaden Damaskus og andre steder som i den opprørskontrollerte byen Talbisseh sentralt i landet, samt i Idlib-provinsen nordvest i Syria.

— Våpenhvilen har brutt sammen, og folk forbereder seg på å bli truffet av tønnebomber. Dette er situasjonen vår, sier aktivisten Nayef Mustafa i byen Salqin i Idlib til AFP.

Syrias beslutning om å erklære våpenhvilen for over, var begrunnet med at USA angivelig ikke har hatt kontroll over allierte opposisjonsgrupper som ifølge syriske myndigheter gjentatte ganger har brutt våpenhvilen. USAs utenriksminister John Kerry svarte ved å si at han fortsatt håper våpenhvilen kan reddes, og ba Russland klargjøre sitt ståsted.

— Syria fulgte ikke opp avtalen. Russerne inngikk den. Nå må vi se på hva russerne har å si. Et viktig poeng er at russerne må kontrollere president Bashar al-Assad, som tydeligvis bomber uten hemninger, inkludert humanitære mål, sa Kerry til reportere i New York sent mandag kveld. (©NTB)