Spørsmålet om burka og nikab kom opp igjen i forbindelse med trontaledebatten i Stortinget tirsdag. Arbeiderpartiet åpnet med å legge fram et representantforslag om at heldekkende klesplagg ikke skal være tillatt på skoler, høyskoler og universiteter.

Ap-leder Jonas Gahr Støre understreket i sitt innlegg at partiet generelt sett er imot å forby klesplagg, men mener det er nødvendig å unngå å dekke ansiktet i undervisningssituasjoner.

— Vi foreslår at man kommer fram til et hensiktsmessig regelverk som er likt i hele landet, sa Støre, og la til at han håper Frp finner grunn til å støtte forslaget.

Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik kunne snart levere et lignende forslag fra Fremskrittspartiet. Han påpekte at partiet helst skulle sett at det ble forbud mot å bruke heldekkende plagg i det offentlige rom, men at de må erkjenne at det ikke er flertall for noe slikt. Frp ønsker å forby heldekkende plagg i undervisningssammenheng.

— Det kan være flertall for at man har kommet et steg videre. Det ville glede både meg og Frp om Ap nå har snudd, sa Nesvik. (©NTB)